in

«Тільки приміряла кокошник — як знову потрібно вишиванку!» — Відомий музикант розніс Полякову за «перевзування»

Ані Лорак та Таїсія Повалій після початку повномасштабного вторгнення стали в Україні символом зради та продажності.

Однак, відомий український співак, лідер популярної групи «Мандри» Сергій Фоменко вважає, що ганебний список не обмежується лише тими артистами, які залишилися в Росії після 24 лютого 2024 року. Фоменко емоційно висловився і про тих колег, які до цього спокійно заробляли виступами в країні- агресорці, співали та розмовляли російською мовою, і лише після початку великої війни «перефарбувалися» та перейшли українською.

«Тільки приміряла кокошник, як знову треба одягати вишиванку! Білик, Полякова – таких десятки! Питання не лише в Ірині Білик. З нею все зрозуміло. Потрібно дивитися на те, не як вона починала, випускаючи один за одним україномовні альбоми, а як продовжувала. У цьому випадку ми маємо справу із суто шоу-бізнесовою людиною, яка в якийсь час прийняла рішення, що російською – вигідніше», — зазначив музикант.

Ірина Білик із сім’єю на вечірці у Москві

У той же час, виконавець хіта «Не спи, моя рідна земля!» запропонував звертати більше уваги тих людей, які завжди і за будь-яких умов піднімали вітчизняну культуру. «Є певний пул людей, котрі все життя робили українську музику, знімали українське кіно, займалися українським мистецтвом. І ця історія йде від шістдесятників… Алла Горська, Василь Стус, Володимир Івасюк та інші. Чому стільки було знищених художників? Бо культура формує націю. Культура – ​​це така сама зброя, як автомат у руках військового», — висловився Сергій Фоменко в інтерв’ю українському виданню «Обоз».

Сергій Фоменко

Читайте також. «У тебе з пащі капає кров українців»: Повалій рознесли за оди терористичної РФ

Звичайна бабуся під 60: Ольга Сумська показала, як виглядає без макіяжу

«Ніколи не були патріотами»: популярна українська ведуча висловилася про Потапа та Настю Каменських