in

Білоруський репер Макс Корж закликав зупинити війну в Україні: «Жити в кайф не вийде!»

Популярний білоруський автор пісень та композитор Макс Корж вже давно не виступає на батьківщині, натомість збираючи повні стадіони у Празі, Вільнюсі, Ризі та інших європейських столицях.

Причиною цього є антивоєнна позиція артиста, яку він виявив від початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну. На початку літа 2022-го Корж випустив антивоєнний трек «Свій дім», після якого тур білоруса по РФ було скасовано. 2 вересня минулого року Корж дав перший за кілька років концерт у Ризі, на якому закликав публіку скандувати «Ні війні».

Концерт Макса Коржа у Празі, 22 червня 2024

29 червня Макс Корж зібрав у Таллінні повну футбольну арену на 15 тисяч глядачів і під час концерту зробив антивоєнну заяву. Під час концерту виконавець хіта «Жити в кайф» звернувся до глядачів із закликом зупинити кровопролиття: «Можна жити в кайф, але доки ми не зупинимо війну, повноцінно жити в кайф у нас не вийде. Припиніть війну. Ніхто, окрім нас, її не зупинить».

Фанати підтримали репера вигуками «Зупини війну».

Також після ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві на своєму Телеграм-каналі Корж опублікував стікер зі свічкою, що горить, очевидно на знак солідарності з постраждалими українцями. Користувачі в обговоренні в телеграм-каналі співака ділилися фотографіями наслідків російського ракетного удару та інформацією про загиблих та поранених.

Скріншот из Телеграм-каналу Макса Коржа: t.me/maxkorzh

Читайте також: Продати віллу і передати гроші російській армії: Меладзе, який повернувся до РФ, поставили умову для повернення на сцену

Наречена Роналду у яскравому бікіні попозувала на тлі заходу сонця

«Завжди красивий, бездоганний, елегантний»: донька 88-річного Ален Делона показала, який вигляд він має після гоління і стрижки