in

«Це був постріл в Україну»: українські зірки емоційно відреагували на смерть Ірини Фаріон

Пізно ввечері 19 липня колишня депутатка Верховної Ради України, громадська діячка та мовознавиця Ірина Фаріон раптово померла унаслідок вогнепального поранення.

Нагадаємо, що інцидент стався о 19:30 у Львові біля будинку на вулиці Масарика,3. За словами свідків події, невідомий молодий чоловік років 20-25 зробив кілька пострілів із пістолета без глушника. Нападник був у рукавичках. Швидка госпіталізувала скандальну філологиню до лікарні у критичному стані. Лікарі до останнього боролися за її життя, але в той же день, пізно ввечері її серце не витримало.

Її смерть сколихнула кожного та не залишила нікого осторонь. Зірки українського шоу-бізнесу відреагували на страшну трагедію та висловили свої співчуття рідним та близьким.

Марія Бурмака

Співачка Марія Бурмака назвала це вбивство «пострілом в Україну». Адже саме покійна Ірина Дмитрівна твердо та наполегливо відстоювала українську мову.

«Це був постріл в Україну. Ірина Фаріон у своєму УouTube-каналі розповідала про видатних українців, які загинули за ідею. За ідею загинула і вона сама. Навряд чи хтось захищатиме українську мову так затято і безкомпромісно. Мова має значення. За неї вбили Ірину Дмитрівну Фаріон. Вічна пам‘ять», — написала артистка в соціальних мережах.

Марія Бурмака відреагувала на смерть Фаріон

Олексій Суханов

Телеведучий Олексій Суханов, який народився в РФ, але згодом змінив свій російський паспорт на українське громадянство, був шокований від новини.

«Це — шок, жах, втрата. Вбито людину, яка мала свою позицію… І незалежно від того, чи подобалася вона чи ні, розділяв ти її чи навпаки — це злочин, а, значить, має бути покарання, бо відстрілювати людей через думки, своє бачення, філософію чи, наприклад, різкість і категоричність висловлювань — за межами припустимого. Я не був абсолютним прихильником Ірини Дмитрівни, але завжди поважав і шануватиму її за послідовність і затятість; за освіченість, що захоплювала; за відсутність остраху вільно говорити навіть тоді, коли це лунало відверто зневажливо. Пані Ірина для мене була і залишиться одним з символів свободи думки без остраху й озирань. Мої щирі співчуття родині Ірини Дмитрівни. Це втрата вкрай важливого періоду дорослішання нашої України».  — висловив свою думку Суханов.

Олексій Суханов відреагував на смерть Фаріон

Ольга Фреймут

Українська ведуча Ольга Фреймут наголосила, що Ірина віддала своє життя за українську мову. Саме вона постійно відстоювала та захищала рідну мову.

«Вона боролася за мову. Не завжди делікатно, не завжди вдало, але так щиро. Як ніхто з нас. Розмовляймо українською. Пані Ірина віддала за це життя«, — зауважила Фреймут.

Ольга Фреймут відреагувала на смерть Ірини Фаріон

Олександр Ярмак

Український репер, який наразі служить в лавах ЗСУ зауважив, що попри гострих виловлювань Фаріон її не можна було не поважати за погляди.

«Знову за українську вбивають! Ви не завжди точно формулювали зміст, я міг не зі всім погоджуватися, але вас не можна не поважати за сталі погляди. Деякі просто випереджали час» — написав співак в Інстаграм.

Олександр Ярмак відреагував на смерть Фаріон

Оля Полякова

Українська співачка відверто зізналася, що не була прихильницею покійної Фаріон, але її особа була важливою та потрібною в Україні.

«Та краще б я не відкривала ті новини… Я не була прихильницею радикальних поглядів Ірини, але те, що вона була важливою і потрібною, це факт! Співчуття рідним! Дуже шкода, що це сталося… Дуже«,  — зазначила зірка.

Оля Полякова відреагувала на смерть Фаріон

Павло Зібров

Співак коротко, але змістовно відреагував на вбивство української мовознавиці.

«Жах. Співчуття рідним. Вічна пам’ять пані Ірині», — висловив співчуття співак.

Павло Зібров відреагував на смерть Ірини Фаріон

Ірина Федишин

Співачка висловила співчуття для рідних покійної та зазначила, що «це була куля в українську мову».

«Жахливі новини… Світла пам’ять вільній людині. Це була куля в українську мову… Живемо у страшний і жахливий час. Щирі співчуття рідним. Вічна пам’ять Ірині Фаріон», — зазначила виконавиця.

Ірина Федишин відреагувала на смерть Ірини Фаріон

Антін Мухарський

Український актора не був багатослівний у своїх висловлюваннях, а лише зізнався, що саме Фаріон «зробила з нього справжнього українця.

«Вона зробила з мене українця… Люблю… Пам’ятаю… Вчуся… Помщуся…» — написав Мухарський.

Антін Мухарський відреагував на смерть Фаріон

Читайте також: СПІВАЧКА КАМАЛІЯ ПУБЛІЧНО ЗВЕРНУЛАСЯ ДО БАТЬКА — ВІЙСЬКОВОГО ОФІЦЕРА, ЯКИЙ НАРОДИВСЯ В МОСКВІ

Співачка Камалія публічно звернулася до батька — військового офіцера, який народився в Москві

Шикарний особняк і елітні авто: стало відомо, кому Анастасія Заворотнюк залишила весь спадок