in

Український блогер висміяв вбивство Ірини Фаріон

Український блогер Сергій Лук’янюк, який в соціальних мережах відомий як Леон 13, висміяв смерть скандальної професорки Ірини Фаріон.

Нагадаємо, що мовознавиця померла 19 липня в наслідок вогнепального поранення голови. За словами свідків події, невідомий молодий чоловік років 20-25 зробив кілька пострілів із пістолета без глушника. Швидка доправила Фаріон у лікарню у важкому стані. Втім, лікарям не вдалося врятувати професорку.

Українські знаменитості вже відреагували на страшну трагедію та висловили співчуття рідним. Однак, знайшлися й ті, кому смерть Ірини видалася подією, яку варто відзначити. Цей список очолив блогер Леон 13. На своїй сторінці в Інстаграм чоловік записав голосове повідомлення, наспівуючи рядки з відомої німецької пісні про пиво «Was wollen wir trinken», що в перекладі означає «Що ми будемо пити?».

«Ви чули, що Ірину Фаріон вбили? Я хотів би залишити свій коментар про цю людину і сказати просто Was wollen wir trinken…», — видав блогер.

На цинічну поведінку Леона відреагував Богдан Беспалов, засудивши його реакцію. Він зазначив, що незважаючи на позицію людини, ніхто не має права відбирати у неї життя.

«Леон, любчику дивись. Зранку це голосове почує донька Ірини Дмитрівни, її сімʼя і навіть публічний м*н*т Дьоміну, який ти робитимеш йому на інтервʼю не допоможе. Так так, Славік має робочі плани на Леона. Все можу зрозуміти, але насміхатись над вбивством літньої людини — поплатишся карʼєрою«, — зауважив Беспалов.

Беспалов звернувся до Леона

Леон згодом видалив своє голосове повідомлення, але це не врятувало його від критики та хейту. Лук’янюк вирішив вийти на зв’язок з підписниками та пояснити свою зухвалу поведінку.

«Чим конкретно мені вона не подобалась? Вона мені не подобалась тим, що вона говорила, що людина, яка говорить російською досі, це просто біосміття. Я вважаю, що треба заохочувати українців, інших, хто ще не говорить українською, зовсім по-іншому, стимулювати їх, щоб вони хотіли переходити на українську. Хвалити, казати, просити. Має бути зовсім інший підхід, якщо ти щей політик. Зробити все, щоб українська стала трендом», — поділився Леон.

Леон прокоментував свою позицію

Шикарний особняк і елітні авто: стало відомо, кому Анастасія Заворотнюк залишила весь спадок

«Скільки можна свою *опу виставляти?!» — Полякова в Монако знялася в ледь помітному бікіні і викликала обурення в Мережі