in

Друге «золото» України: Ярослава Магучіх перемогла у стрибках у висоту! У Геращенко — бронза!

Українська легкоатлетка Ярослава Магучих здобула золоту медаль у стрибках у висоту, Ірина Геращенко стала володаркою «бронзи». Срібло дісталося австралійці Ніколі Оліслагерс.

Спортсменки стартували з висоти 1,86 метра. Геращенко без особливих труднощів підкорила планку, а Магучих загалом пропустила цей етап. Також легко обидві українки взяли рубіж 1,91, а потім холоднокровно взяли 1,96 метра.

Перед висотою 1.98 м коло претенденток на медалі звузилося до восьми. Першою цей рубіж підкорила австралійка Нікола Оліслагерс, а далі до неї з першої спроби приєдналася Магучих. Геращенко ж із австралійкою Елеанор Паттерсон, хоч і не пройшли далі, але розділили «бронзу». Для 29-річної Ірини це перша олімпійська нагорода.

Ірина Геращенко

Далі Магучих продовжила боротьбу за золото з іншою австралійкою Миколою Оліслагерс і стала олімпійською чемпіонкою. Ярослава з першої спроби взяла висоту 2,00 метра та обійшла Оліслагерс за кількістю спроб.

Ярослава Магучіх

Для 22-річної уродженки Дніпра це вже друга медаль Олімпіади, у Токіо-2020 вона стала третьою, стрибнувши 2,00 метра із другої спроби.

Тепер Україна має п’ять медалей на ОІ-2024: дві золоті, одну срібну та дві бронзові.

«Недоспані ночі»: Тіна Кароль у камуфляжі показала, як проходить військове навчання

У Мережу потрапило фото чоловіка Наталії Могиевської