in

Помер легендарний французький актор Ален Делон

18 серпня перестало битися серце легендарного французького актора театру та кіно Ален Делона.

Йому було 88 років. Сумну звістку сповістили діти знаменитості в коментарі Agence France-Presse. Помер артист у власному будинку в французькій комуні Душа в оточенні сім’ї та дітей. Про дату і час церемонії прощання і похорону поки не оголошено.

Ален Делон вважається не лише зіркою та секс-символом європейського кінематографа, а й «найкрасивішим актором кіно за всю історію». У 2019 році він переніс інсульт і його здоров’я значно погіршилося. До цього він часто скаржився на постійні головні болі та пройшов курс лікування в американському госпіталі Нейї-сюр-Сен під Парижем. Коли ж його стан різко погіршився, Делона прооперували в одній із паризьких клінік. Через деякий час зірка зміг відвідати Каннський фестиваль, де отримав «золоту пальмову гілку» за вагомий внесок у розвиток кінематографа.

Ален Делон

З перших днів повномасштабного вторгнення актор виступив проти війни в Україні та часто висловлювався на підтримку українців. У 2022 році він брав участь в інтерв’ю з Володимиром Зеленським та навіть цитував українського поета Тараса Шевченка. У квітні 2024 року президент України нагородив французького актора орденом «За заслуги перед Україною».

Читайте також: «АЖ САМОМУ ЗАХОТІЛОСЯ ДО СЕБЕ НА КОНЦЕРТ!» — МАКСИМ ГАЛКІН ПОКАЗАВ, ЩО ВРАЗИЛО ЙОГО НА ВИСТУПІ В ЦЕСІСІ

Змінив зачіску і схуд: Максим Галкін вперше за довгий час показав фото зблизька

«Я досі не вірю…»: Наталія Могилевська зворушила зверненням до Кузьми Скрябіна