in

«Мій брат!» — ким насправді були Делон та Бельмондо і що містичного у їхніх смертях

Жан-Поль Бельмондо та Ален Делон були практично ровесниками: перший народився у 1933, другий у 1935 році.

Вперше два артисти-початківці познайомилися в 1958-му, на зйомках фільму «Будь красивою і мовчи», між майбутніми зірками кінематографу почалася дружба. Як актори вони також відбулися разом — 1960-го, хоча й у різних фільмах. З того часу в їхніх приятельських відносинах не обійшлося без конфліктів, неминучих серед таких харизматичних особистостей.

Вперше чорна кішка пробігла між акторами через шрифт на афіші фільму «Борсаліно», де Делон і Бельмондо зіграли головні ролі. Організатори обіцяли, що імена двох артистів будуть вказані на одному рівні та однаковими літерами. Яким було обурення Жана-Поля, коли вгорі картини він побачив напис «Ален Делон представляє», а під нею вже, власне, прізвища акторів. Розлючений Бельмондо подав до суду, який, до речі, виграв.

Скандальна афіша фільму «Борсаліно»

У міру зростання їхньої популярності, загострювалася і конкуренція між двома красенями. Обидва так намагалися виставити себе один перед одним, що іноді сягало комічних ситуацій. Так, під час роботи над фільмами «Один шанс на двох» Делон зняв віллу на Блакитному узбережжі за божевільні гроші. Бельмондо у свою чергу орендував п’ять будинків, що стоять поруч, які також коштували великих грошей.

Делон та Бельмондо у фільмі «Один шанс на двох»

Якось Ален Делон запізнився на кілька хвилин і прилетів просто на майданчик на власному гелікоптері. Бельмондо, у свою чергу, орендував десять лімузинів і щодня спізнювався на майданчик на кортежі. На питання Делона, навіщо йому так багато машин, Бельмондо говорив:

«Про всяк випадок, раптом якась зламається і я не зможу вчасно прибути на роботу. Не можу спізнитися на зйомку, пустити під укіс проект, а головне — змусити тебе чекати».

На старості Делон і Бельмондо залишилися близькими друзями

З віком конкуренція між зірковими акторами розтанула і поміж них залишилася лише щира чоловіча дружба. Коли Жан-Поль тяжко захворів, одним із перших, хто приїхав підтримати товариша, був Ален Делон.

Ален Делон із сином на похороні Жана-Поля Бельмондо

2021-го року Жана-Поля Бельмондо не стало. Делон тяжко переживав смерть друга і називав його старшим братом.

Сам Ален Делон пережив Бельмондо на два роки. Чи то з містичної випадковості, чи то за іронією долі, обидва актори прожили по 88 років…

«Кумир поколінь та патріот України!» — українські зірки відреагували на новину про смерть Алена Делона

«Філя любить таких голубчиків!» — задоволений Кіркоров здався про обійми гарячого брюнета