in

Російською в центрі Києва? Російськомовні артисти на третій рік війни анонсували концерт в Україні

Представники проєкту «Мова неволі» звернули уваги на те, що в Києві планується концерт російськомовних артистів. В останній день літа в одному зі столичних закладів мають виступити артисти, які на третій рік війни в Україні продовжують співати російською мовою. Серед них фігурують такі імена, як гурт «Кто там», Shtaket, Andrew Skat, Вася Кимо та інші.

Пост з анонсом концерту

Активісти також додали, що «зросійщені» музиканти попри повномасштабне вторгнення РФ продовжують користуватися забороненими в Україні сервісами Росії, а саме «Вконтакте» та «Яндекс.Музика» через яку регулярно сплачують податки до країни-агресорки.

Російськомовні артисти зібралися дати концерт у Києві
Російськомовні артисти зібралися дати концерт у Києві
Російськомовні артисти зібралися дати концерт у Києві

«У центрі Києва планується проведення «Take Йоу Festival», де хедлайнерами заходу запрошені зросійщені співаки Shtaket, Andrew Skat, Вася Кимо та інші. Виконавці цього заходу продовжують співати російською мовою в центрі столиці України, регулярно користуватися забороненими сервісами (Вконтакте), платити податки в росію через Яндекс Музику та на своїх офіційних сторінках сміятися над тими, хто не хоче бачити мову агресора у своїй країні», — говориться в повідомленні активістів.

Російськомовні артисти зібралися дати концерт у Києві

Представники закладу, в якому має відбутися виступ російськомовних артистів вже відреагували на гучний скандал. Вони повідомили, що захід мав пройти, як благодійний, а всі виручені кошти відправлять на ЗСУ.

«Наша команда була проінформована, що це благодійний захід на підтримку ЗСУ і що всі кошти з квитків йдуть на благодійність та допомогу нашим військовим. Ми не проводимо заходи для російських виконавців та не співпрацюємо з ними. Завжди підтримуємо проєкти, створені на підтримку наших військових», — пояснили представники.

Реакція представників закладу на скандал

Читайте также: «Прямо з Бахмуту»: Наталка Денисенко здивувала, який незвичайний подарунок привіз її чоловік-військовий з фронту

Катерина Осадча показала рідкісне фото з 21-річним сином та здивувала неймовірною схожістю з ним

Мільйон від Магучих: олімпійська чемпіонка Ярослава Магучих вразила внеском для ЗСУ