in

«Наш президент особисто вирішував»: Олександр Усик уперше прокоментував своє затримання у Кракові

Український боксер Олександр Усик вийшов на зв’язок із підписниками та прокоментував своє недавнє затримання в аеропорту Кракова.

Пізно ввечері 17 вересня народний депутат, олімпійський чемпіон із боротьби Жан Беленюк у своєму Телеграмі повідомив, що Уска заарештували в Польщі та додав відео, як польські силовики одягли на спортсмена кайданки і повели у приміщення. Згодом дружина боксера Катерина Усик написала в Інстаграм-сторіс, що «все гаразд. Олександр пізніше все пояснить! Нічого кримінального не сталося!».

Катерина Усик заспокоїла прихильників

На ці події відразу відреагував президент України Володимир Зеленський, висловивши обурення щодо такого ставлення «до нашого громадянина й чемпіона». Глава держави доручив міністру закордонних справ Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ Ігорю Клименку негайно вирішити це питання.

«Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили і більше його ніхто не затримує», – згодом повідомив Зеленський.

Володимир Зеленський відреагував на затримання Усика

Згодом й сам Усик на своїй сторінці в Інстаграм розмістив звернення.

«Друзі, все добре. Сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося. Дякую всім, хто хвилювався. Дякую українським дипломатам за підтримку. І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов’язки, попри зріст, вагу, розмах рук і регалії» — написав Олексндр.

Олександр Усик вийшов на зв’язок

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що має намір відправити відповідну ноту польській стороні.

«Наш Генконсул повідомив мені деталі. Ми вважаємо такі дії непропорційними і неприпустимими щодо нашого чемпіона і направимо відповідну ноту польській стороні», — написав Сибіга.

Олександр Усик та Андрій Сибіга

Читайте також: «Х*й вони повернуться»: Потап висміяв українців, які виїхали з України за кордон

Галкін показав помітно підрослих 11-річних двійнят від Пугачової і привітав їх з особливим святом

«Не планувала, чесно кажучи»: Наталія Могилевська розповіла, як відважилась стати матір’ю двом дівчаткам