in

У Молдові з’явилася афіша з Анастасією Приходько та її гаслом «Ні в ЄС»: як до цього причетна російська пропаганда

На початку жовтня на вулицях Молдови з’явилися афіші, що анонсували концерт відомої української співачки Анастасії Приходько, але їхній зміст виявився частиною російської інформаційної кампанії. Афіші містили заклики проти євроінтеграції та були спрямовані на дезінформацію напередодні президентських виборів у Молдові та референдуму щодо вступу країни до Євросоюзу.

Як повідомляє «The New York Times», начальник національної поліції Молдови Віорел Чернаутяну підтвердив, що ці банери є частиною російської «психологічної операції». На рекламних плакатах зображена Анастасія Приходько з написом «NU EC» (що в перекладі означає «Ні в ЄС») у кольорах українського прапора. Поліція заявила, що сама артистка не має прямого стосунку до цих афіш. Вони були створені в рамках кампанії, яку організував проросійський молдовський політик Ілан Шор, нині проживаючий у Росії.

Концерт, що мав відбутися 6 жовтня, був скасований, а всі постери були зняті як частина незаконної агітації. Проте пропагандистські Telegram-канали продовжували поширювати інформацію, що влада Молдови нібито заборонила виступ через політичні погляди Приходько щодо євроінтеграції.

Команда співачки підтвердила, що концерт дійсно планувався, але через відмову організаторів та платформ з продажу квитків його було скасовано.

Афіша Приходько в Молдові

Згодом представники Анастасії Приходько повідомили, що рішення про скасування концерту було прийнято самою виконавицею. Незважаючи на це, анонс заходу зник з її сторінок у соціальних мережах, але афіша концерту досі залишається на офіційному сайті співачки. При цьому Анастасія ще не надала жодних офіційних коментарів щодо заборони її виступу в Молдові.

скріншот з сайту Приходько

Нагадаємо, що Приходько на тлі розмов про переговори з РФ описала «жахи життя» у Німеччини та Іспанії: «Я проти Європейського Союзу!».

Читайте також: 30-річна донька Мозгової в Албанії на відпочинку замилувала обіймами зі своєю коханою

Номер «Старенький цветочек» — Волочкову відправили на пенсію після конфузу на сцені

Голубе щастя: у Мережі показали доказ роману між Кіркоровим та Басковим