in

Україні нарешті дозволили перемогти: аналітик про події у Курську

Одним із головних відкриттів після початку операції ЗСУ у Курській області стала реакція на ці події з боку країн Заходу, які відрізняються у цій війні зайвим острахом ескалації.

Не секрет, що страх перед можливою відповіддю РФ на ті чи інші дії України помітно гальмував наших союзників у питанні надання військової допомоги та продовжує впливати на їх рішення й зараз.

При цьому оцінка подій на Курщині з боку США та країн ЄС виявилася для Києва більш ніж оптимістичною — у Вашингтоні та європейських столицях зазначають, що ЗСУ діють у рамках захисту своєї країни а, отже, мають право на використання західної військової допомоги з цією метою.

Як зазначив професор стратегічних досліджень в Університеті Сент-Ендрюс у Шотландії Філліпс Пейсон О’Брайєн, така зміна риторики є наочним сигналом того, що Захід нарешті «дозволив Україні перемогти».

Відсутність стурбованої реакції урядів США та Німеччини, можливо, свідчить про те, що Вашингтон і Берлін вже не бояться ударів по РФ, як раніше, вважає фахівець.

Камалія розійшлася з чоловіком через іншу жінку: співачка назвала ім’я розлучниці

ЗСУ вже зовсім близько до Курської АЄС? Що відбувається у Льгові та на новому фронті