in

«Планувала контракти за кордоном!» — українська модель Юля залишила подіум аби стати на захист України

Киянка Юлія до повномасштабного вторгнення Росії підкоряла вітчизняний подіум та мріяла про закордонні контракти. Однак після 24 лютого 2022 року життя моделі змінилося. Вона вирішила відмовитися від модних фотозйомок та співпраці з брендами, а натомість пішла до штурмової бригади «Лють», де одягла берці, шолом та військову форму.

Дівчина твердо вирішила, що допомагатиме наближати нашу країну до перемоги у «Гвардії наступу». Тим більше, що коханий Юлії зараз також на фронті – воює у гарячих точках Донбасу. Про історію моделі, яка віддала перевагу окопам замість подіуму, розповіли журналісти «Радіо Свобода».

«У мене в планах були якісь контракти за кордоном. Ті дівчата, які поїхали зараз, які виїхали – вони дуже добре зарекомендували себе в Європі. Вони добре працюють, я спостерігаю за ними. Але для себе я зробила висновок, що хочу бути тут», – поділилася красуня.

Дівчина залишилася, за рік здобула навички з тактичної медицини, після чого стала інструктором.

При відборі до штурмової бригади «Лють» модель була єдиною дівчиною з Києва та області, що ще більше мотивувало її потрапити до «Гвардії наступу» – там потрібні були різні фахівці, зокрема і медики. Юлію відразу попередили, що умови для всіх однакові – як для чоловіків, так і для жінок.

«Я відразу розуміла, куди я йду, ніхто мене жаліти тут не буде. Було важко. Елементарна фізична витривалість – мій організм був не готовий. Але я знала, що дуже хочу сюди потрапити, тому я не мала іншого вибору», — прокоментувала Юлія.

Коханий ексмоделі розповідав їй багато історій про те, як бійці на передовій вмирали лише тому, що просто нікого не було поряд – не було кому надати першу допомогу. Юлія сподівається, що зможе рятувати життя українських героїв.

«Руки вільні там завжди потрібні. Я сподіваюся, що буду там максимально корисною. Мене це не лякає, а мотивує», – резюмувала українка.

Обіймалася з путіністом Кіркоровим та верещала від щастя: Анна Асті похизувалася нагородами в той час, коли українців вбивають

Куди зник з екранів співак Борис Апрєль: зміна статті, скандал з Могилевською та втеча з України