in

Б’ють ногами, матюкають і стріляють: в Україні – нова хвиля жорстких вручень повісток військкомами (відео)

Протягом останньої доби в соцмережах з’явилося одразу декілька відео, на яких зафільмовано затримання цивільних людьми у військовій формі. Автори відео стверджують, що таким чином представники військкоматів виконують план із мобілізації. Згідно з описами до відео, йдеться про затримання цивільних у Тернопільській, Одеській та Дніпропетровській областях.

Наприклад, автор одного з відео зафільмував, як чоловіки у військовій формі, ймовірно, представники одного з військкоматів Тернопільської області, озброєні автоматами, затримують цивільного біля автобуса сполученням Микулинці-Тернопіль. Чоловік чинить опір, після чого йому завдають удару коліном у живіт. На адресу цивільного лунають фрази з матами: «Давай сідай, на**й».

На відео також видно присутнього на місці події чоловіка у формі, схожій на поліцейську. Він намагається стримати чоловіка у військовій формі, тримає його за руки, але той б’є цивільного ногою в живіт. Водночас чутно обурений голос жінки, яка каже: «Яке право мають зупиняти машину?»

@user3121563577603♬ оригінальний звук — user3121563577603

Хоча в Тернопільському обласному ТЦК поки утрималися від коментарів щодо цієї події, випадок прокоментували в обласній поліції.

«Ми бачили це відео в соцмережах, – розповів у коментарі  речник Тернопільської облполіції Сергій Крета. – Відомості про це внесено до Єдиного журналу обліку про скоєння злочинів і правопорушень, але до нас ніхто не звертався».

У Джонні Деппа вперше прокоментували його скандальне звернення до росіян та візит до РФ

«Зробили КТ головного мозку» — Зірку «Сватів» Васильєву екстрено госпіталізували