in

«Музей Голодомору має очолити той, хто знає, що таке голод» — відомий юрист звернув увагу на зовнішність керівниці закладу

Виконувачка обов’язків директора Національного музею Голодомору Леся Гасиджак готує позов до суду на юриста Клима Братковського за бодішеймінг та цькування у соцмережі. Про це вона повідомила в етері «Радіо Свобода».

Вчора на своїй сторінці у Facebook Братковський зробив пост із заявою (цитуємо):

«Можете називати це бодішеймінгом, фетшеймінгом та лукізмом, але я вважаю, що Музей Голодомору-геноциду має очолити військовий, який пройшов російський полон і знає реально, що таке голод, тому він може зрозуміти всю суть музею про Голодомор, а не пані Леся Гасиджак«.

Фото: скриншот зі сторінці у Facebook

Деякі користувачі соцмережі під постом погодилися з висловлюваннями юриста.

Фото: скриншот зі сторінці у Facebook

Поте більшість засудили думку Братковського. Наприклад, омбудсмен України Дмитро Лубінець розкритикував Братковського за цькування директорки музею за зовнішність та висловився проти лукізму.

Наразі Леся Гасиджак разом із жінками-юристами готує позов до суду. Очільниця наголошує, що цей випадок не можна залишити без уваги, адже кожного дня багато жінок відчувають дискримінацію, лукізм, цькування та шеймінг.

Вона підкреслює, що на неї «думка» юриста ніяк не вплинула, проте якби вона була не самодостатньою, це могло б призвести до нервового стресу та інших проблем, навіть суїциду. Також багато українців, як жінок, так і чоловіків, повертаються з війни скалічені, без рук, ніг тощо. Ці люди також можуть зазнавати хейту через зовнішність, тому треба доказати, що так робити не можна.

Гороскоп на 28 липня: Ракам — перешкоди, Стрільцям — гарний настрій

Вступ до ВНЗ є законною підставою для відстрочки. Які студенти не підлягають мобілізації у цьому навчальному році