in

Знаходиться при смерті: дружина Героя України, в’язня радянських концтаборів Степана Хмари просить про допомогу на лікування

85-річний Степан Ількович Хмара – жива легенда українського народу, Герой України, дисидент, багаторічний в’язень радянських концтаборів, Народний депутат України І, ІІ і IV скликань знаходиться у вкрай важкому стані.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив екс-нардеп Ігор Мосійчук. За словами політика, Степан Хмара попав у столичну лікарню, де йому встановили одразу кілька важких діагнозів. Оскільки у Києві не змогли визначити напрямок лікування, дружина Хмари звернулася за консультацією до знайомого спеціаліста у Австрії, який, ознайомившись з встановленими діагнозами, порадив не гаючи часу доправити Степана Ільковича до клініки у Відні.

Там хворому уже «зняли» кілька діагнозів, але пацієнт досі у важкому стані. Лікування у Австрії потребує великих коштів, котрих, у сім’ї Героя України немає, оскільки усі заощадження уже витрачені на перших етапах лікування. Дружина Степана Ільковича, Роксоляна Хмара, вимушена просити небайдужих людей про допомогу. Реквізити для грошових переказів вказані у публікації Ігоря Мосійчука.

Варто відзначити, що  з квітня 2002 року до квітня 2006 року Степан Хмара був Народним депутатом від Блоку Юлії Тимошенко – однієї з найвпливовіших і найбагатших жінок України, яка з початком повномасштабного вторгнення стала значно рідше з’являтися у публічному просторі.

У Дів — проблеми зі здоров’ям, а Водоліям — романтика: гороскоп на 13 вересня

Попри рік навчання в Лондоні, старша донька Полякової стала студенткою київського вишу