in

Помста за Су-34! РФ заявила про знищення F-16 в Україні: речник повітряних сил ЗСУ прокоментував цю інформацію

Після підтвердження інформації про збиття ворожого винищувача Су-34 на Маріупольському напрямку, в російських Z-пабліках почалася паніка.

У спробах якось виправдати втрату бомбардувальника пропагандисти стали поширювати фейки про ніби-то знищення в Україні американських літаків F-16. Причому наввипередки називали різні кількості «уражених» винищувачів.

Спочатку писали про три збитих літаки в Одесі.

Скріншот

Проте згодом вирішили «підняти ставки» і стали поширювати заяви вже про знищення чотирьох літаків, причому цього разу вже визнавали втрату свого Су-34 а ураження F-16 називали «помстою».

Скріншот

Пізніше з’являлися «підтверджені розвідкою» факти про п’ять і навіть шість американских літаків, а заодно і комплекси Patriot. Тепер вже за збиття F-16 росіяни мали завдячувати «Шахедам», які в самій РФ називають «Геранями».

Скріншот

В кінці кінців, на масові «вкиди» відреагували у ЗСУ. Так, Речник Повітряних сил Юрій Ігнат прокоментував пропагандистські фейки в ефірі телемарафону, ще раз підтвердивши, що вказаних літаків, на жаль, ще немає в Україні, а йде лише підготовка передачі першої партії F-16 Нідерландами.

Речник Повітряних Сил прокоментував «збиття» росіянами літаків F-16

«Давайте не будемо перебільшувати про готовність, як це робить ворог. Готовність є, підтвердження наших західних партнерів є, що ми готові. Ми в процесі. Крім пілотів потрібна інфраструктура, інженери. Ми про це вже багато разів говорили. Тому заявили наші партнери, що готові передати. Я щодня отримую такі запитання від колег: «Ну то все ж таки, офрекорд, скажіть, є вони?»… Люди хочуть вірити, що вони (літаки F-16) є в Україні. Ну ворог повірив, і ворог їх «знищує»», — сказав Юрій Ігнат.

Читайте також Останні дні 2023-го забирають найкращих: на фронті загинув актор, зірка українських серіалів

Все ж з Україною: Софія Ротару вперше за довгий час звернулася до співвітчизників

Дан Балан оригінально підтримав Україну на концерті в Молдові, присвятивши українцям свій популярний хіт