in

Аудит Міноборони за період керівництва Рєзнікова виявив розкрадання на понад 10 млрд. гривень

На початку вересня минулого року новим міністром оборони воюючої України став Рустем Умєров.

На цій посаді він змінив Олексія Рєзнікова, який запам’ятався українцям гучними скандалами, зокрема із «яйцями по 17гривень», які Міноборони закуповувало кілограмами і літньою формою для військових, які замовлялися через «прокладки» за у кілька разів завищеними цінами. Новий очільник оборонного відомства анонсував свіжі підходи до роботи і одразу наказав провести внутрішній аудит закупівель, зроблених за попередній період.

Результати цієї перевірки були передбачуваними — лише за кілька місяців роботи аудиту було викрито розкрадань на загальну суму понад 10 мільярдів гривень. Таку інформацію Умєров оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

Умєров заявив про результати внутрішнього аудиту у Міноборони
«Наповну зміг запрацювати внутрішній аудит Міноборони та оновлена Головна інспекція Міністерства оборони. Вони вже виявили багато порушень — за останні 4 місяці на понад 10 мільярдів порушень, які були вчинені раніше«, — написав чиновник. Він нагадав, що в грудні СБУ у взаємодії з Міноборони ліквідувала корупційну схему на придбанні боєприпасів для ЗСУ на майже 1,5 мільярда гривень.
В той же час екс-нардеп Ігор Мосійчук на своєму telegram-каналі заявив, скептично ставиться до подібного роду розслідувань. Він аргументував свою думку тим, що в результаті аудиту не почув прізвищ посадовців, які причетні до таких розтрат, зокрема згадав ім’я попередника Умєрова — Олексія Резнікова.
Слід зазначити, що багато військових, які захищають Україну на передовій, теж часто цікавляться питанням, чому 57-річний офіцер зараз не з ними на фронті та чому не застосовує свої знання і досвід роботи на передовій.
Після звільнення Рєзніков зник із публічного простору

Читайте також Умєров «зачистив» з Міноборони поплічників Рєзнікова: в цей список потрапила Ганна Маляр

Олена Мозгова і Олександр Пономарьов привітали доньку Зою із ювілеєм і показали її у традиційному індійському вбранні

Тельці — гроші будуть текти до вас річкою, а Скорпіонам — час подумати про дітей: гороскоп на 14 січня