in

Реальна Рапунцель: українка потрапила до Книги рекордів Гіннеса за найдовше волосся в світі

35-річна українка Алія Насирова, яка має найдовше волосся в світі серед жінок, потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Його довжина становить 255 см 33 мм, а це на 92 см більше, аніж власне зріст Алії, що складає 1 м 65 см. Пасма її волосся більші за найвищу людину у світі — Сулана Кьосена, який має зріст 2м 51 см.

Алія Насирова

Завдяки розкішному волоссю Алію прозвали «Рапунцель». Наразі жінка проживає у Словаччині та працює художницею і моделлю, демонструюючи своє волосся. Рекордсменка стверджує, що ніколи сильно не підстригала довжину, а лише інколи рівняла кінчики аби зберегти волосся сильним та здоровим. Щоб відростити такі пасма Насирову надихнули її мама та бабуся, які теж були володарками розкішного та довгого волосся. Вона вірить, що саме вона стане прикладом для інших, щоб почати любити природню красу.

Алія Насирова

«Я сподіваюся, що моя історія надихне читачів полюбити свою природну красу. Я художниця і вірю, що кожна людина прекрасна, навіть якщо вона має «інакший» вигляд«, — розповіла Алія.

Алія Насирова

Також рекордсменка поділилася секретами догляду за волоссям. Виявляється, що голову вона миє лише раз у тиждень, але їй доводиться витрачати понад дві години аби нанести маску та близько доби, щоб волосся висохло природнім шляхом. Адже, як зізналася Алія, фен в повсякденному житті не використовує.

Алія Насирова

«Я розчісую волосся лише після того, як воно висохне, і це займає близько години на наступний день після миття і близько 30 хвилин в інші дні. Я дотримуюся кількох простих правил, щоб зберегти здоров’я свого волосся: не фарбуюся, користуюся лише натуральними продуктами й дуже рідко використовую хну, наношу на волосся натуральні маски й масла, в основному готую їх сама, ніколи не розчісую мокре волосся і не користуюся феном. А також те, що я регулярно підстригаю посічені кінчики, я їм здорову їжу і не вживаю алкоголю. Я приймаю вітаміни та роблю масаж шкіри голови, іноді відвідую море чи океан, щоб просочити волосся всіма природними мінералами», — поділилася художниця.

Алія Насирова

Щодня свої пасма вона збирає в пучок, оскільки воно довге та завдає дискомфорту через те, що волочиться по підлозі.

Читайте також: Наставила роги: Полякова зрадила чоловіка-пенсіонера, але він вирішив не виносити сміття з хати

«Зводить з розуму»: 59-річна Моніка Беллуччі знялась у відвертій фотосесії, демонструючи спокусливі форми

У Тельців — бюджет у критичному становищі, а Близнюкам — випаде чудова нагода розкрити себе: гороскоп на 25 квітня