in

Алла Пугачова першою серед артистів виступила у Чорнобилі перед ліквідаторами

26 квітня в Україні вшанували пам’ять людей, які віддали свої життя та пожертвували здоров’ям під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Трагедія, що сталася 1986 року в Чорнобилі, навіть після майже 40 років залишається найбільшою техногенною катастрофою у світі. Навряд чи навіть хтось із фахівців тоді припускав, що наслідки вибуху на 4 енергоблоці тієї квітневої ночі виявляться такими катастрофічними. Через день після аварії, коли стало зрозуміло, що факт аварії не вдасться приховати від світової громадськості, було оголошено про евакуацію населення.

Лише за травень 1986 року із 30-кілометрової зони відчуження відселили близько 116 тисяч людей. У місті-супутнику АЕС, Прип’яті, залишилися переважно лише співробітники станції і ліквідатори наслідків аварії. Щоб підтримати їхній моральний дух, було ухвалено рішення організувати для них концерт радянських зірок.

8 вересня у селищі Зелений мис, що під Прип’яттю, відбувся виступ, на який прийшли 9000 осіб. Серед тих, хто наважився приїхати до Чорнобиля — Володимир Кузьмін, Олександр Барикин, балет «Експресія» з Борисом Мойсеєвим та Алла Пугачова, яка тоді перебувала на піку своєї слави.

Варто зазначити, що пізніше сама артистка визнавала, що зробила тоді помилку. «Така дурість сталася, бо нічого не розуміли! Це настільки неправильно: замовили апельсини та Пугачову. Ми не знали, що таке радіація. Впізнали, коли приїхали туди. Нам почали говорити: не їжте, не пийте, одяг у якому ходите, потім спалить, квіти на пероні не беріть», — розповідала Пугачова Андрію Малахову на ток-шоу «Нехай говорять».

«Через два роки у нас помер звукорежисер, у мене через півроку почався кашель, потім у Алли почалися нейродерміт, псоріаз і так далі, на мою думку, у неї навіть у бік діабету пішло, але це відбувалося поступово», — згадував Льовшин.

У самої Примадонни став розвиватися псоріаз та нейродерміт, похитнулася ендокринна система. «Не треба рахувати кількість волосся на моїй голові після Чорнобиля — дякую, хоч щось залишилося. І голос мій втомлений все одно звучить, якщо врахувати, що півстоліття, незважаючи на хвороби, я бігла до улюблених глядачів і робила все, щоб вони були щасливими» , — прокоментувала поїздку до Чорнобильської зони Алла Пугачова.

Читайте також:  З роками все краще: як змінювалася згодом зовнішність Алли Пугачової

Овнам — не лінуватися, а Близнюкам — уникати конфліктних ситуацій: гороскоп на 27 квітня

«Відвернулись усі! Зі мною тільки моя дружина і цього достатньо! — Дмитро Назаров поплатився за підтримку України, але не шкодує про рішення