in

200 операцій та три роки у лікарні: історія австралійської моделі, яка вижила у страшній пожежі та відновилася завдяки справжньому коханню

У 24 роки у австралійської дівчини Турії Пітт було все те, про що тільки могли мріяти її ровесниці — яскрава зовнішність, перспективна кар’єра моделі і коханий хлопець.

День 2 вересня 2011 року відібрав у неї все, окрім справжнього кохання. Того спекотного ранку Турія у складі групи з 40 спортсменів зібралися подолати стокілометрову дистанцію по пересіченій місцевості.

Коли учасники подолали чверть довжини забігу, у степу раптово почалася пожежа. І хоча таке явище не є рідкістю на цьому континенті, організатори заходу не подбали про безпеку учасників.

Полум’я розросталося висохлою травою з блискавичною швидкістю, і незабаром гігантський вогонь повністю оточив місцевість, де перебувала наша героїня. Щоб не згоріти живцем, спортсменка кинулася крізь палаючу стіну. Цей крок зберіг їй життя, але коштував Турії неймовірно дорогою ціною.

Дівчина отримала жахливі опіки — у неї повністю згорів ніс, обгоріло 65% шкіри, стали мляві пальці рук. Турія перенесла більше двохсот операцій, провела в лікарні 864 дні. Їй довелося ампутувати всі пальці на правій руці і два на лівій. Лікарі сумнівалися, що пацієнтка колись зможе ходити.

Весь цей час поряд із дівчиною був її коханий на ім’я Майкл. Хлопець підтримував її як міг. Навіть коли рани загоїлися і Турія почала ходити, їй було страшно з’являтися на людях і вона стала носити спеціальну маску, що приховує понівечене обличчя. Дівчина здавалося, що всі показуватимуть у її бік пальцями або з огидою відводитимуть погляди.

Вже за 2 місяці Майкл зробив Турії пропозицію. Кільце, яке він купив 4 роки тому, дочекалося свого часу. Поступово дівчина знову повернулася до спорту. Через три з половиною роки після пожежі вона пробігла свій перший півмарафон, побивши особистий рекорд, встановлений до трагедії. Після цього вона взяла участь у забігу Великою Китайською стіною та 20-кілометровим запливом на заході Австралії та проїхала велосипедом понад 2 тис. км.

Турія не тільки не кинула кар’єру моделі, а й стала ще популярнішою. Наразі вона використовує свою популярність, щоб збирати гроші на лікування тем. хто потребує пластичних операцій.

У 2014 році Турія потрапила на обкладинку журналу The Australian Women’s Weekly та була визнана Жінкою року. «Мені довелося пережити страшний час. Іноді я питала себе, навіщо лікарі зберегли мені життя. Але я знала, що зі мною Майкл. Його кохання та любов моєї родини допомогли мені впоратися», — розповіла Турія.

Майкл та Турія стали батьками. Нині вони виховують двох дітей – сина Хакаваї та доньку Раїті.

«Турія не хоче, щоб люди її шкодували. Вона красива та дивовижна. Вона любить гуляти, любить океан, активний відпочинок — вона просто божевільна енергія. І ми завжди разом. Це все та сама Турія, тільки її шкіра трохи змінилася», — розповів в одному з інтерв’ю Майкл Хоскін.

Читайте також: Найвища дівчина у світі Елісані-Да Круз Сільва з Бразилії прийняла пропозицію руки та серця: фото закоханих

Побажала миру: Крістіна Орбакайте, яка підтримала Україну, показала рідкісне фото з чоловіком і дочкою з Нью-Йорка

Влад Яма запалив на дискотеці на тлі Статуї Свободи, а «кварталівець» Еллерт поскаржився на податки в США