in

Українська легкоатлетка побила світовий рекорд у стрибках у висоту, який тримався 37 років

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд у жіночих стрибках у висоту, який тримався з 1987 року.

7 липня в Парижі відбувся восьмий етап Діамантової ліги в Парижі. 22-річна дніпрянка стала першою жінкою в історії, яка стрибнула на висоту 2,10 м. Своє «золото» українська стрибунка виборола у боротьбі з австралійкою Ніколою Оліслагерс, коли єдиною взяла відмітку 2,03 м.

Вже у статусі переможниці Ярослава стрибнула на 2,07 м, оновивши особистий рекорд зі стрибків у висоту, а згодом з першої спроби взяла висоту 2, 10 м і встановила новий світовий рекорд.

Могучих встановила новий світовий рекорд

Українка прокоментувала свій грандіозний успіх та зізналася, що почувається фантастично.

«Це було дійсно неймовірно, тим більше, що до цього я стрибнула 2,07 метра з другої спроби, і це вже був мій особистий рекорд. Моя тренерка сказала мені, що, можливо, мені варто зупинитися через майбутні Олімпійські ігри, але я відчувала, що зможу це зробити, і, чесно кажучи, я хотіла спробувати встановити світовий рекорд», — поділилася спортсменка організаторам Діамантової руки.

Магучіх із тренером

З перемогою Ярославу вже встиг привітати президент України Володимир Зеленський, розмістивши пост у себе в Telegram-каналі.

«Дякуємо тобі, Ярославо, за те, що так високо підняла український прапор і здобула цю перемогу для нашої країни та народу. Кожна така перемога є неймовірно важливою для нашої сили та єдності.» — зазначив Зеленський.

Зеленський привітав Ярославу з перемогою

Читайте також: «У ВАС ПРЕКРАСНА ЦЯ ЧАСТИНА ТІЛА!» — ШАНУВАЛЬНИКИ ОЦІНИЛИ РОЗТЯЖКУ МОГИЛЕВСЬКОЇ В ОБЛЯГАЮЧОМУ БОДІ

«У вас прекрасна ця частина тіла!» — шанувальники оцінили розтяжку Могилевської в облягаючому боді

Який вигляд має “Охматдит” у Києві після ракетного удару РФ