in

Джамала показала родину на архівних відео з Криму й довела до мурах містичною піснею

Популярна українська співачка кримськотатарського походження Джамала, яка в травні втретє стала мамою, презентувала нову пісню та кліп до неї  «ARAFAT DAĞINDAN».

Як зізнається виконавиця, музична композиція є першою з альбому «QIRIM». Цей трек входить у групу старовинних народних пісень з міста Акмесджит. Вона має глибокий зміст та символізує історію кримськотатарського народу.

«Це, без перебільшення, одна з найкращих, найкрасивіших і найвіртуозніших пісень не тільки з альбому QIRIM, а й серед усіх пісень світу, які я чула за все своє життя. Це вперше саме ця старовинна пісня звучить таким складом, і головна складність її у відсутності фіксованого ритму, бо кожне оспівування слова має вільний рух ніби мереживо навколо однієї ноти. Однак, цю пісню ми могли б і не почути. Коли ми записували альбом QIRIM, я залишила цю пісню чи не наостанок. Починаємо запис. Раптом обладнання вимикається вперше за три дні роботи. Навіть знімання кліпу нам давалися нелегко і були певні перешкоди», — поділилася артистка.

Джамала

Зірка разом із режисером Германом Нєновим відзняли найдовший в історії української музики відеокліп, в якому показала свої архівні кадри з юності, яка пройшла в Криму. Також в кадр попали рідні знаменитості. Нагадаємо, що цьогоріч окупаційна влада Криму відібрала будинок співачки, в якому за словами Джамали, ніхто не жив.

Читайте також:  Наталка Денисенко показалася з чоловіком-воїном і розповіла, як вони сина вітали з 7-річчям

Кетрін Зета-Джонс роздяглася, щоб привітати чоловіка Майкла Дугласа з 80-річчям

Гаряча і шалена: п’яна Волочкова розірвала танцмайданчик в караоке-барі