in

«Займаюся гастродипломатією!» — Євген Клопотенко пояснив, чому не збирається на фронт

Питання про те, чи варто публічним людям та зіркам шоу-бізнесу йти на фронт стало актуальним в Україні від початку повномасштабного вторгнення і не отримало однозначної відповіді до цього дня.

Багато знаменитостей упевнені в тому, що своєю поведінкою вони можуть стати прикладом для інших співвітчизників і тому давно вступили до лав ЗСУ. Серед них відомі музиканти, актори, письменники, телеведучі. На превеликий жаль, є й ті, хто вже не повернеться з поля бою – про них ми писали у наших попередніх матеріалах.

Є й ті, хто, користуючись своєю популярністю, авторитетом та зв’язками відверто нехтує своїм громадянським обов’язком. Так, заява актора «Кварталу 95» Євгена Кошового про те, що він піде на фронт «хіба що після війни» вже стала справжнім мемом. Подібної ідеології дотримується і 37-річний ресторатор Євген Клопотенко, котрий також не поспішає поміняти ковпак кухаря на військову каску.

В інтерв’ю виданню «ТиКиїв» кулінар зазначив, що не йде воювати, бо хоче займатися своєю справою. “Принесу більше користі на своєму місці. Адже з першого дня Великої війни ми з командою підтримували українців через їжу. Я активно займався гастродипломатією та у світовому інфопросторі розповідав про події в Україні», — розповів Клопотенко.

Шоумен зазначив, що війна дала величезний поштовх розвитку його бізнесу — через масове переселення українців на захід він відкрив свій заклад у Львові. «Війна кардинально змінила мій графік. По-перше, я постійно маю їздити з Києва до Львова. В обох містах розташовані мої заклади, працюють команди… Здається, до повномасштабної війни завантажили на 100%, а сьогодні — на 150%. Але я не скаржусь, бо найефективніше, що можу зробити зараз, — підтримувати та розвивати Україну через культуру їжі», — поділився Євген Клопотенко.

Водночас, ресторатор підкреслив, що вже оновив свої дані у ТЦК, причому зробив це першого ж дня після набрання чинності законом про мобілізацію.

Читайте також. Найщасливіший день: Віталій Козловський показав кадри хрещення сина та розсекретив хрещених Оскара

Максим Галкін їде до Канади: артист звернувся до шанувальників із новиною

Могилевська показалася з 4-річною донечкою та розсекретила, який сюрприз їй влаштувала