in ,

Українські актори, які віддали своє життя, боронячи Україну від російських загарбників

Після 24 лютого 2022 року змінилося життя усіх українців. Чоловіки, залишивши сім’ї та дітей, взяли до рук зброю та стали на захист рідної землі від російських загарбників. Серед них — чимало українських акторів. Кожний із них, щодня ризикуючи власним життям, виконує свій обов’язок перед державою. Але, на жаль, у цій кровопролитній війні, наша армія несе втрати своїх захисників.

Ми підготували підбірку про Героїв-знаменитостей, які віддали власне життя за нашу свободу.

Паша Лі

Відомий український актор, який знявся в таких фільмах, як «Штольня», «Зустріч однокласників» та «Тіні забутих предків», загинув 6 березня 2022 року в Ірпені. Павло від початку вторгнення став цивільним волонтером, який допомагав літнім, хворим людям та багатодітним сім’ям, які під час окупації міста залишилися в рідних домівках та не могли про себе подбати. Під час одного із завдань актора розстріляли російські загарбники зі стрілецької зброї.

Паша Лі

Євген Світличний

Свою популярність актор зазнав після фільму «Носоріг, зігравши образ Карася. На початку повномасштабного вторгнення увійшов до складу 1 окремої штурмової роти «Гонор» 1 окремого механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі». Його життя забрали окупанти 19 липня 2023 року на Харківському напрямку.

Євген Світличний

Олексій Хільський 

Актор став відомим завдяки ролям в серіалах «На твоєму боці», «Квочка», «Кріпосна», «Лікар Ковальчук», «Опер за викликом», «Загадка для Анни» та інші. Чоловік служив у 46 окремій аеромобільній бригаді ДШВ на посаді головного сержанту взводу розвідроти. Він брав участь у наступальній операції на Херсоні, захищав Бахмут та Соледар. Захисник був двічі поранений, але після лікування та відновлення знову повертався на фронт. Його життя обірвалося під час виконання одного з бойових завдань.

Олексій Хільський

Василь Кухарський

Український актор в перші дні повномасштабного вторгнення став на захист України. Минулого року у вересні під час виконання бойового завдання отримав важке поранення на фронті, після чого був відправлений на лікування в одну із київських лікарень. Однак, на ноги йому стати так і не судилося — 7 грудня стало відомо про смерть Кухарського.

Василь Кухарський

Андрій Павленко

44-літній актор, фільмографія якого налічує більше ніж півсотні серіалів та фільмів, з перших днів російського вторгнення вступив у лави ЗСУ. Найпопулярніші кінострічки в яких знявся Павленко: «Жіночий лікар», «Дев’ять життів Нестора Махна», «Ілюзія страху», «1941», «Лист очікування». На фронті був поранений та тричі отримав контузію, а 10 грудня минулого року про його смерть повідомила дружина.

Андрій Павленко

Філіп Віннер

32-річний актор театру став на захист Батьківщини ще на початку війни в Україні. Від грудня 2022 року боронив наші землі від російських загарбників на передових позиціях Донецької області, але один із боїв за нашу незалежність та свободу став для нього останнім.

Філіп Віннер

Антон Романченко

Актор харківського театру «Публіцист» та співак вступив у лави ЗСУ у серпні 2023 року. Відстоюючи українські позиції на Авдіївському напрямку, повідомили, що захисник зник безвісти, але згодом його смерть підтвердили побратими та родичі.

Антон Романенко

Володимир Федінчук

22 січня в боях під Михайлівкою Донецької області загинув 31-річний актор Рівненського обласного музично-драматичного театру. У лави ЗСУ Володимир приєднався добровільно. За місяць до смерті актор ще виступав на сцені театру.

Володимир Федінчук

Читайте також: Потонув у басейні: відомі подробиці передчасної смерті українського блогера-мільйонника

«Вірю в цю країну!» — українка Любов Успенська вперше пояснила, чому підтримала Росію

Гороскоп на 28 лютого для всіх знаків зодіаку: день, який дасть надію