in

Який вигляд має “Охматдит” у Києві після ракетного удару РФ

В понеділок, 8 липня Росія нанесла черговий комбінований ракетний удар по Україні.

Епіцентром стала дитяча лікарня «Охматдит» у Києві. Російські окупанти пошкодили один із корпусів медичного закладу — відділення токсикології, де перебували важкохворі діти на діалізі. Наразі там тривають розбори завалів, оскільки під зруйнованим корпусом перебувають люди, зокрема і діти. Кількість жертв наразі точно невідома, адже вона постійно змінюється.

РФ ударила по «Охматдиту»
«Охматдит» потрапив під ракетний обстріл

На місці події перебуває міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Він зазначив, що в момент влучання в цій медичному закладі перебували діти та медики.

“Зараз організовано ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. Ми бачимо корпус, в якому була токсикологія. Там булим дітки на діалізі, де працювала лабораторія. Тут допомагають нам ДСНС, які перші кинулись та розбирають завали. Через певний період часу, ми розумітимемо, кого евакуювала швидка і хто потенційно може бути під звалами. Окремо під цими корпусами виводимо всіх з реанімації, бо тут нема світла, води. Відбувається евакуація по лікарнях міста Києва та лікарнях МОЗ. Працює оперативний штаб”, — повідомив Ляшко.

Віктор Ляшко на місці ракетного удару по лікарні у Києві

“Звичайно, що перебували. Там у дітей був останній шанс на порятунок. Тут вони отримували діалізні процедури. Те що ми маємо на сьогодні – в реанімаційних вдалось всіх врятувати” — додав Віктор Ляшко.

На місці події працюють всі відповідні служби. Люди допомагають розбирати завали. Медичні працівники повідомляють, що на момент ракетного удару по корпусу лікарні, там могло знаходитися понад 20 дітей.

“Скільки дітей? Ну 20 мабуть, було. Персоналу – було два відділення”, – сказав лікар Охматдиту.

Українська легкоатлетка побила світовий рекорд у стрибках у висоту, який тримався 37 років

«Розривається серце!» — 76-річна Софія Ротару емоційно відреагувала на обстріл «Охматдиту»