in

Софі Лорен — 90!

20 вересня одній із найвидатніших акторок в історії кіно — легендарній Софі Лорен виповнилося 90 років.

Софія Віллані Шиколоне народилася 1934 року в бідній родині в столиці Італії, і здавалося, ніщо не пророкувало їй кар’єру в кіно. Як завжди в таких історіях все вирішив випадок. У 14 років дівчина взяла участь у місцевому конкурсі краси, під час якого звернула увагу продюсера Карло Понті.

Цій людині судилося зіграти неоціненну роль життя Софі — він став її вчителем, другом а згодом вірним чоловіком. Завдяки Карло Лорен отримала перші невеликі ролі в італійських фільмах, які стали стартом її кар’єрі, яка тривала сім десятків років. Навіть псевдонім Лорен вигадав він.

Софі Лорен подарувала нам незабутні образи у фільмах, які стали класикою світового кінематографу. Вона стала першим лауреатом премії «Оскар» за найкращу жіночу роль у фільмі іноземною мовою. У 1991 Лорен отримала унікальний почесний «Оскара» з формулюванням «за кар’єру, багату ролями, що надали нетьмяний блиск кінематографу».

Незважаючи на поважний вік, Софі Лорен продовжує іноді брати участь у світських заходах та незмінно виглядає на них розкішно. 2020 року знялося у фільмі Життя попереду свого сина Едоардо Понті, а 2022-го актриса з’явилася на публіці під час відкриття ресторану її власної мережі.

Натхнення для багатьох поколінь Лорен продовжує зачаровувати своєю грацією і силою духу. Вона залишається активною, будучи символом елегантності та стійкості.

З ювілеєм, Софі Лорен!

Раніше Катерина Тишкевич показала, який сюрприз влаштував їй чоловік на ювілей

П’яний безпардонний дідуган: 62-річний Лепс прямо на сцені намагався ляснути бек-вокалістку по сідницях

В несподіваному образі: майже роздягнена Брежнєва злилася в пристрасних обіймах з підкачаним хореографом