in

За порадою дочки замінила рис у фаршированому перці більш цікавим інгредієнтом. І не пошкодувала

Чоловік терпіти не міг фарширований перець, але цього разу з’їв три штуки та просив добавки. Раніше я готувала фарширований перець за класичним рецептом. М’ясна чи куряча начинка завжди в мене була з рисом.

Але цього разу я несподівано змінила свої правила під час приготування фаршированого перцю. До нас приїхала донька і запропонувала замінити звичайний рис іншим інгредієнтом, який корисніший і смачніший. Наразі молодь ретельно стежить за тим, що їсть, тому їй важливий не лише смак, а й користь. Я спробувала і мені дуже сподобалися перці з такою начинкою.

А замінили ми лише всім звичний рис на булгур, який з’явився в наших магазинах відносно нещодавно, але одразу ж завоював велику популярність.

Я вперше купила булгур саме для фарширування перців, хоча раніше хотіла його спробувати як гарнір для початку, але все якось не складалося. Однак тепер мені відомо, що булгур може стати постійною на нашій кухні.

І нарешті я змогла скуштувати цю страву.

До того ж зараз мені доводиться трохи змінювати свій раціон і їсти продукти з нижчим глікемічним індексом. І саме у булгура цей індекс набагато нижчий, ніж у звичного рису.

У булгура глікемічний індекс 46, а у рису 67. Тому він корисніший для людей, які хочуть схуднути або для тих, хто страждає від цукрового діабету.

У цій крупі багато клітковини. Особливо це принесе користь тим, хто має проблеми з холестерином, як і будь-яка клітковина, булгур здатний м’яко очистити судини.

Також у булгурі міститься велика кількість білка. І це добре, тому що після того, як ви з’їсте булгур, довго почуватиметеся ситими.

І ще він має багато корисних властивостей, які ви можете подивитися в інтернеті. якщо вам цікаво, то почитайте.

Я готувала перці з курячим фаршем. Перекрутила філе, додала до нього цибулю.

Після цього відварила булгур. На це знадобилося лише 5 хвилин, після вимкнула вогонь та залишила у воді на 10 хвилин.

Потім злила воду і після остигання крупи, змішала її з фаршем. Пропорції вказувати не буду, тому що вважаю, що кожна господиня має свої. Комусь подобається більше м’яса, а комусь крупи.

Тому вирішуйте самі.

Начинкою наповнила підготовлені перці та гасила їх 30 хвилин.

Смак перців із булгуром помітно відрізняється від перців із рисом. На мою думку, так набагато смачніше. Мені здається, що смак рису більш виражений.

А ось смак булгуру зливається зі смаком м’яса. Але треба спробувати, щоб зрозуміти, що я маю на увазі. Тож рекомендую всім спробувати.

Читати пізнішеДодати до улюбленогоДодати до колекції

«Що за мода чухати передок?!» — 60-річна Лоліта зганьбилась на сцені

Усик підірвав стадіон виконанням «Червоної рути» з трибуни польської арени