in

«Заборонили учасницям фотографуватись зі мною і мирили з росіянкою!» — Українська модель, яка представляла Україну на Miss Eco International, розповіла про всі нюанси шоу

У березні 2022 року, практично відразу після повномасштабного вторгнення, українська модель Анастасія Панова, учасниця другого сезону «Топ-модель по-українськи», представляла Україну на Miss Eco International. Конкурс проходив у Єгипті. Його організатори, як часто, на жаль, це буває на подібних подіях, оголосили про свою «аполітичність», а тому забороняли українці якимось чином торкатися теми війни.

Ба більше, за словами Панової, організатори також заборонили іншим учасницям фотографуватись з українкою та українською символікою. Про цей неприємний досвід модель розповіла в інтерв’ю «24 каналу».

Коли розпочалася повномасштабна війна, Анастасія вже була за кордоном – готувалася до майбутнього конкурсу. Вона мала повертатися на якийсь час до Києва, аби взяти необхідні речі, національний костюм та інше. Але зробити їй цього не вдалося. Участь у Miss Eco International 2022 була під зривом, проте на той момент дівчину, країну якої охопила руйнівна та кровопролитна війна, це мало хвилювало.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Anastasiia Panova (@anastasiya_panovaa)

Тим не менш, модель все ж таки прийняла рішення залишитися в Єгипті і скористатися конкурсом як майданчиком для розповіді світовій громадськості про агресію РФ і боротьбу України з нею. Ось тільки в організаторів на цей рахунок були інші плани.

«Усі учасниці знали, що в мене відбувається, усі співпереживали. Але на другий день директорка Miss Eco International сказала всім відкрито: «Ніхто не має права фотографуватися з Анастасією з України і з її прапором». Це був третій тиждень війни в Україні, мої батьки, вся моя сім’я там, я на нервах, і вона каже це 40 учасницям. Спочатку в мене були сльози, потім я зібрала волю в кулак і сказала собі: «Так, ти не приїхала за короною. Ти прийшла заявити про те, що в нас війна. Якщо в тебе є голос, будемо його використовувати попри те, що говорять нам організатори». Мені було все одно», – поділилася красуня.

Проте участь у Miss Eco International 2022 виявилася для українки по-справжньому важким випробуванням. Вона не лише залишалася далеко від рідних, які ховалися від російських бомб у сховищах, а й мала протистояти цинічній позиції організаторів шоу.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Anastasiia Panova (@anastasiya_panovaa)

Якщо спочатку вони говорили про свою «аполітичність», то потім почали «мирити» представниць України та країни-терористки Росії.

«Усі два тижні на Miss Eco International були жахливі. Я дуже неконфліктна людина, дуже спокійна, але мене бомбило всередині. Я кричала на пресконференції, бо з 40 дівчат підняли нас з «Міс Росія» і поставили одне на двох запитання: «Як ви добралися до Єгипту? Чи був ваш шлях важкий?» Для чого? Спочатку ви кажете, що проти політики, а потім видаєте таке перед купою журналістів. Чи був мій шлях важкий? Моя сім’я під тривогами кожну годину, мій тато сидить у ванній, бо думає, що наш будинок завалиться, а ви питаєте мене, яким був мій шлях до Єгипту? Жахливим був шлях«, – поділилася Панова.

«Інформація переважно приховується від учасників!» — Російський режисер приїхав у Київ знімати фільм про дітей-сиріт з Бахмута

«Внутрішньоросійська політика ллється через край!» — Злата Огнєвіч висміяла нагороду родини Навального