in

«Віддала «Современнику» 46 років свого життя» — Лія Ахеджакова звільнилася з театру через утиски з боку російського керівництва

Народна артистка Росії Лія Ахеджакова звільнилася з московського театру «Современник», якому служила з 1977 року. Як повідомляють джерела, актриса пішла за власним бажанням, «у зв’язку з чим трудові відносини з нею не можуть бути продовжені».

Перед тим, як зірка назавжди залишила місце своєї роботи, керівництво театру почало позбавляти її ролей та скасовувати вистави за її участю. Все через проукраїнську позицію Лії Меджидівни, яка відкрито засуджує злочинний путінський режим та терористичну війну в Україні. Про звільнення артистки написало пропагандистське видання РИА Новости із посиланням на пресслужбу «Современника».

Напередодні з репертуару зняли всі вистави з Ахеджаковою. Зокрема, спектакль «Гра в джин», в якому вона грала одну з головних ролей. Як поділилася сама актриса, директор театру Юрій Кравець заявив, що скасувати виступи довелося через «гнівні листи» на адресу зірки.

«Директор попередив, що більше мене в репертуарі не буде на вимогу якихось розгніваних людей, які пишуть йому листи. Сиджу і плачу. Я все розумію, знаю, хто це пише, хто це організовує», – поділилася зірка радянського кіно.

Та й із колегами з театру у Ахеджакової стосунки були натягнутими. Путіністи не поділяли поглядів актриси, що показували всім своїм виглядом.

«Один мій партнер, Саша Берда – ми у Віктюка з ним грали і багато років у «Квартирі Коломбіни» – раптом перестав зі мною вітатись. А коли він хворів, я їздила до лікарні, розмовляла з лікарями, казала, що це приголомшливий, відмінний артист, допоможіть йому. Він був дуже хворий. І раптом він перестав зі мною вітатися… Я кажу: «Саша, ти зі мною не вітаєшся?» І вчора, стоячи на нашій спільній сцені, він мені сказав: «Не буду я з тобою вітатись!» Я розплакалася. Ну, він пішов, не бачив цього», – розповідала раніше артистка.

Очевидно, Ахеджакова не стала терпіти такого ставлення до себе та звільнилася за власним бажанням, незважаючи на те, що віддала «Современнику» 46 років свого життя.

5-річний Матвій, який є автором хіта «Скоро вже буде Паска», похизувався своїм господарством

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім зачарував простим сімейним фото