in

Заспівав «Червону руту»: триразовий володар «Греммі» Бред Пейслі під дощем у центрі Києва влаштував концерт

Напередодні, 12 квітня, до Києва приїхала легенда кантрі-музики, американський виконавець Бред Пейслі. Артист, за плечима якого найпрестижніші нагороди в музичній індустрії, зокрема й три «Греммі», зіграв на гітарі на тлі військової техніки і разом з українцями заспівав «Червону руту».

Відео з музикантом зʼявилося в Facebook автогонщика і автоспортивного журналіста Олексія Мочанова. Візит Пейслі до України організував колишній позаштатний радник Офісу Президента Ігор Новіков.

На імпровізований концерт зірки зібралися подивитися журналісти, випадкові перехожі та українці, які знали про його приїзд. Артист заспівав, граючи на гітарі, біля Михайлівського Золотоверхого собору та військової техніки.

Кантрі-зірка в впізнаваному капелюсі не лише зіграв свої хіти, а й заспівав «Червону руту». Звісно, з допомогою українців. Він також спустився в метро, де кияни та гості столиці ховалися від ворожих обстрілів.

«Я знаходжусь на станції метро в Києві, де тисячі людей переховуються під час повітряної тривоги. Понад рік тому Росія завдала нищівного удару по цьому народові. Я роблю все, що в моїх силах, аби допомогти, і закликаю вас робити те саме«, – сказав артист.

«Реально тепло стало на душі в таку погоду. Пейслі – це символ. Не тільки американської культури, а вже й боротьби нашої. Великий друг України», «Він крутий! Він в моєму плей-листі, і часто слухаю його музику. Навіть не віриться, що він був у Києві», «Шкода, пропустив», – написали фанати артиста в коментарях.

«Звідси Пейслі відвезе не лише відео та гітару. Враження. Відчуття. Розуміння. Впевненість у тому, що ми на правильній, світлій стороні. І що ми переможемо і повернемося до нормального мирного життя», – написав Олексій Мочанов.

Скільки Бред Пейслі пробуде в столиці наразі невідомо. Нагадаємо, що всесвітньо відомий музикант ще рік тому підтримав Україну в боротьбі з окупантами, провів збір коштів на потреби українців та став амбасадором платформи United24. Місяць тому він оприлюднив трек Same here, в якому пролунав фрагмент інтервʼю з Володимиром Зеленським. Кошти з роялті співак пообіцяв передати Україні.

Ксенія Мішина зізналась, чи підтримує спілкування з Олександром Еллертом і які у них плани на майбутнє

«Порушила жорстоку дієту» — Даніель Салем зводив Тіну Кароль на побачення в Макдональдс