in

«Сц*кло, яке перевзувається!» — репер Jah Khalib продався РФ за криваві рублі після того, як був в Києві 24 лютого

Казахський російськомовний репер Jah Khalib (справжнє ім’я Бахтіяр Мамедов), який незаконно виступав в окупованому Криму, але був у Києві 24 лютого 2022 року, «перевзувся», коли його концерти в Росії почали скасовувати. Після повномасштабного нападу на Україну артист написав, що ховається в бомбосховищах з вагітною дружиною і захоплюється українцями, проте вже в 2023 році виправдався за ці слова.

Примітно, що нещодавно в РФ висунули вимогу заборонити йому виступати через «проукраїнську» позицію. Виправдання співака в Instagram дуже засмутили його українську аудиторію, яка сподівалася на підтримку виконавця.

«Ми в Києві. Живі-здорові, не панікуємо. Нікуди не їдемо. Українці, я тепер не просто люблю вас, я захоплююсь вами», – написав Jah Khalib в найскладніші для народу України дні.

Як згодом зʼясувалося, артист з вагітною дружиною-українкою евакуювався на свою батьківщину. Там він припинив розповідати про жахи війни та став ігнорувати геноцид українців.

В 2023 році виконавець вирішив підзаробити криваві рублі і анонсував кілька концертів в Москві та Санкт-Петербурзі, які блискавично скасували. Це послугувало поштовхом для «виправдань» за слова про захоплення українцями.

«Майже вся моя команда – громадяни Росії та проживають у Росії. Більшість моїх слухачів живе у Росії. Я завжди прилітаю в Росію з добрими намірами, із задоволенням даю концерти та виступаю на радіо, що явно демонструє моє гарне відношення до народів Росії», – йдеться в дописі.

У коментарях одразу відгукнулися розчаровані українці, які дорікнули артисту за те, що він «перевзувся».

«Розчарування», «Мало в підвалі посиділи», «Авдиторію України, яка вас прийняла, ви втратили. Сподіваюся, і друзів теж. Виступайте для людей, які бомбили вас теж 24 лютого», «Я розчарована. Була про вас кращої думки, а ви просто сц*кло, яке перевзувається і не має своєї думки», «Якби Росія бомбила твою рідну країну, ти теж вибачався б за те, що хтось подумав, що ти підтримуєш свою країну, заради заробітку в країні-агресорі?» – написали українці.

Історик, що став волонтером: як склалася доля білявого хлопчика з банки радянської згущенки

Батько волонтерить, а донька слухає російську музику: дочка Євгена Кошового потрапила в гучний скандал і нахамила українцям