in

Історик, що став волонтером: як склалася доля білявого хлопчика з банки радянської згущенки

Багато українців добре знають і люблять згущене молоко, на якому зображено портрет білявого хлопчика. Однак не всім відомо, хто є брендфейсом ласощів із дитинства. Як виявилося, на упаковку нанесли зображення Олександра Бабіча – знаменитого історика з Одеси, а зараз –волонтера.

Один з користувачів Twitter розповів аудиторії історію про блондина, обличчя якого знайоме кожному з нас. Цікаво, що завод у Первомайську, який випускає згущене молоко, збудував дідусь Бабіча. На виробництві працювала вся його родина, а самого хлопчика сфотографували для пакування товару, зробивши зіркою.

Коли настав час визначатися з майбутньою професією, Олександр чітко вирішив, він хоче стати істориком. Чоловік досліджував період окупації німцями-румунами Одеси та написав про це книгу. Він також один з перших працював над розсекреченими документами КДБ.

Нещодавно він відкрив туристичну агенцію в Одесі й був визнаний вченим. Але повномасштабне російське вторгнення вплинуло на його життя. Олександру довелося змінити рід діяльності, щоб допомагати бійцям ЗСУ наближати перемогу. Бабіч став волонтером: він активно допомагає нашій армії з машинами, закуповує необхідні медикаменти та обладнання.

ROYAL Wales 141550

Українці здивувалися, дізнавшися про цю інформацію.

  • «Люблю цю згущене молоко. У дитинстві ми його називали «те згущене молоко з хлопчиком»,
  • «Тепер знатимемо, що хлопчик – наш»,
  • «Ого, нічого собі»,
  • «Дякую, що розповідаєте такі історії. Це знали лише місцеві. А тепер усі»,
  • «Це топ», – коментують користувачі Twitter.

Екссолістку гурту Serebro Олену Темнікову «виключили» на росТБ: співачка «перевзулася» та «подякувала» президенту України

«Сц*кло, яке перевзувається!» — репер Jah Khalib продався РФ за криваві рублі після того, як був в Києві 24 лютого