in

Заявив, що «України не існує»: таксист в Харкові «налетів» на пасажирку за українську мову

У Харкові водій таксі потрапив у скандал, захищаючи російську мову і заявивши, нібито «України не існує». Він «накинувся» на свою пасажирку і порадив їй їхати на захід України і лише там розмовляти українською.

Інцидент трапився, коли пасажирка вирішила скористатися службою Bolt. Розмову з таксистом дівчина записувала на відео, яке виклала в Instagram.

Дівчина попросила водія таксі вимкнути музику російського виконавця, яка грала у салоні автомобіля. Таксист вимкнув музику, але натомість почав доводити для пасажирки, що «музика поза політикою», і нібито «не можна так категорично ставитися до цього запитання».

Під час дискусії він перейшов на українську мову, адже його пасажирка розмовляла з ним українською. Але при цьому таксист почав істерично захищати російську мову і заявив, нібито «Харків – повністю україномовне місто».

Таксист заявив, що він не збирається переходити на українську, а так і далі продовжуватиме розмовляти російською, тому що йому «так зручно».

«Ви ж розумієте, де ви живете. Харків – російськомовне місто. Тут всі розмовляють російською мовою», – заявив водій таксі.

Після цього він заявив, нібито «України не існує».

«Оця дурна істерія, патріотична мова, вона вже так задовбала. І взагалі такої країни, як Україна, немає. Країна – 404, її немає, не існує, її вже розікрали, продали, просто якась незрозуміла держава», – сказав він.

Далі таксист порадив своїй пасажирці їхати на захід України і там розмовляти українською мовою. Дівчина після цього попросила таксиста зупинитися і висадити її де-небудь, адже далі вона не хотіла продовжувати шлях у цьому таксі.

Донька Ані Лорак та Мурата тицьнула «нову маму» обличчям в торт

«Жодна попередня такого не робила» — молода дружина Остапчука здивувала, як поралася на городі його батьків в Умані