in ,

Терміново підвищити зарплату військовим до 150 тисяч за рахунок відміни усіх надбавок депутатів — документ на сайті Президента

8 липня на сайті Офісу Президента України з’явилася чергова електронна петиція з проханням переглянути виплати військовослужбовцям.

Автор звернення Ігор Петрович Осипенко пропонує підняти заробітну плату українським захисникам до 150 тисяч гривень і, аби не здаватися популістом, одразу вказує додаткові джерела фінансування армії. Він вважає доцільним зняти надбавки, які, окрім зарплати отримують народні депутати України, а звільнені кошти направити на ЗСУ.

«Підняти заробітну плату військовослужбовцям ЗСУ з 30000 грн. до 50000 грн., а також з 100000 грн. до 150000 грн. за рахунок відміни та зняття усіх надбавок з Народних Депутатів України», – йдеться в тексті електронної петиції.

Скріншот: petition.president.gov.ua

Слід відзначити громадську активність відвідувачів сайту Президента — трохи більше як за місяць петиція набрала необхідну кількість голосів — 25 тисяч, і Володимир Зеленський, незважаючи на свою зайнятість, знайшов час на неї відповісти.

Президент подякував підписантам за «небайдужість до питань пошуку шляхів збільшення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України», однак відзначив, що питання нарахування надбавок депутатам не входить до його компетенції. Він відзначив, до народні обранці наразі отримують надбавки за інтенсивність праці у розмірі до 100 відсотків посадового окладу, а також матеріальну виплату на оздоровлення під час відпустки. Розмір надбавок встановлюється Кабінетом Міністрів.

«Ураховуючи викладене, мною направлено звернення Голові Верховної Ради України Р.Стефанчуку з проханням розглянути викладені в електронній петиції пропозиції та поінформувати про результати розгляду автора петиції», – резюмував Президент.

«Це огидно» — зірка серіалу «Свати» зізналась, як чоловік-п’яниця відправив її на аборт

«Коли у хаті біда, то не до церемоній!» – Зеленський зворушив поступком для першої леді під час виступу у США