in

Помер народний артист України Андрій Верес, який був очільником театру «Берегиня»

На 68 році життя перестало битися серце народного артиста України Андрія Вереса, який очолював Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня».

Що стало причиною смерті наразі невідомо. У нього залишились дружина Галина та син Максим, які були для нього джерелом енергії та натхнення. Сумною звісткою у соціальних мережах поділився близький товариш музиканта третій президент України Віктор Ющенко.

«Все своє життя Андрій був щиро відданий одній ідеї – розкриттю потенціалу української музики, української пісні. Він невтомно засновував і виводив на високий професійний рівень ансамблі і гурти, вірив у виконавців, вирощуючи у них любов до співу і любов до сцени. Завдяки його ентузіазму, українська пісня відроджувалася на Київщині від кінця 1980-х років», — написав політик про свого приятеля.

Останнім часом Верес активно підтримував українських захисників не лише фінансово, а й морально загартовуючи їхній бойовий дух. Він з нетерпіння чекав на перемогу, яку йому «на жаль, не судилося побачити».

«Андрію, ти так багато зробив для України впродовж всього свого життя. Твоїм артистам, твоїм козакам, всій українській культурі, усій нашій родині, яка так тебе цінувала, дуже тебе не вистачатиме», – підсумував Ющенко.

Близнюкам — нові знайомства, а Рибам — неприємна ситуація: гороскоп на 4 вересня

«Попросив маму послати його на*уй!» — Каля Серга вперше розповів про брата, який воює у складі армії окупантів