in

На війні загинув видатний український музикант Андрій Чепіль

Вранці, 4 жовтня Україну сколихнула новина про втрату ще одного легендарного українського музиканта Андрія Чепіля, який боронив наші землі від російських загарбників на Запорізькому напрямку у складі 47-ї окремої бригади «Магура».

Про трагічну загибель захисника повідомили учасники гурту «Пласт – український скаутинг», розмістивши скорботний пост у Фейсбук.

У мирні для Батьківщини часи пластун полюбляв музику та був учасником кавер гуртів Frisson Band і Smerichka. Також він  проходив строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при президентському полку.

Активіст, родом із Івано-Франківська, відстоював українську гідність ще у далекому 2014 році на Майдані під час Революції Гідності, а вже в перший день повномасштабного вторгнення РФ взяв у руки зброю та пішов на фронт. Проходив навчання у Німеччині, навчаючись керувати бойовою машиною «Бредлі», а коли повернувся на передову, то взяв обов’язки на себе командира взводу.

Загинув 28 червня поблизу села Роботине на Запорізькому напрямку ще з трьома побратимами, під час виконання бойового завдання по штурму ворожої позиції.

Після розпивання алкоголю: у Києві військовий розстріляв двох побратимів з власного автомата

«Гарячі спогади!» — українська дзюдоїстка Білодід поділилася фото в ледь помітних трусиках