in

«Почнуть зображати патріотизм» — відомий ексросіянин закликав не забувати про українців, які наразі в РФ або ж втекли за кордон

Ведучий ток-шоу «Говорить вся країна» Олексій Суханов заявив, що ми не маємо права засуджувати українців, чиї родичі прийняли рішення залишитися в РФ після початку повномасштабного вторгнення.

Журналіст, який в минулому тривалий час пропрацював на російському телебаченні, застеріг, що не варто випускати із виду і тих українців-зрадників, які наразі продовжують працювати та фінансувати країну-агресорку. Він відверто зізнався, що не розуміє їх — заради чого вони проміняли свою Батьківщину.

«Погано ставлюся до цього, але і на думці тримаю одне: кожен сам обирає свій шлях. Я в 2014 році його обрав, визначився. І жодної хвилини не пошкодував про це. Не можу їздити світом, живу, як і всі, під тривогами, душевно виснажений, але знаю, що ми тут на боці добра. Бо чужого не захоплювали, нікому не погрожували. Ми маємо безперечне право самовизначатися: як жити і куди йти. І не повинні погоджувати це з країною, яка за весь свій шлях нічого не довела до успішного закінчення. Хто така Росія? Це юрба, яка прос*рає кожну історичну можливість. Ну наведіть мені приклад, коли Росія скористалася шансом і щось зробила на краще в своєму розвитку. Немає такого періоду. То на кого ми маємо рівнятися? Росія – це п’яничка, яка досі з себе щось зображує». — розповів Олексій.

Ольга Сумська з старшою донькою, яка наразі проживає в РФ

Журналістка запитала Суханова, що він думає про публічних українців — Ольгу Сумську та Євгенія Паперного, донька яких веде публічний спосіб життя в Москві, продовжуючи зніматися в їхніх фільмах.

«Я не знаю, як із цим живе Оля Сумська. Але дочка доросла, сама має нести відповідальність за свої вчинки. От кажуть, що діти за батьків не відповідають. Мені здається, що батьки за дітей – теж. Як соціальний ведучий, можу навести багато прикладів, коли в дитину вкладаєш, але отримуєш протилежний результат. Таке буває. Я не засуджую Олю і не покладаю на неї провину за те, що так сталося з її дочкою». — додав ведучий.

Антоніна Паперна із сім’єю на прем’єрі російського фільму

Також він зазначив, що особливу увагу слід звернути на тих українців-патріотів, які з початком війни втекли за кордон та відсиджуються, чекаючи слушної нагоди аби повернутися на Батьківщину.

«Однак ми маємо не забувати про тих, хто нині відмовчується, Бо після війни не виключено, що багато хто повернеться і почне зображати патріотизм. З тої серії, що вишиванку одягли – і вже наші. Війна довела, що наявність вишиванки в шафі не означає, що ти відданий Україні. Я знаю людей, які одягали її щодня, але першими опинилися за кордоном після вторгнення. І таких, хто не мав її, а зараз – тут». — додав Суханов.

Читайте також. Олексій Суханов назвав причину, чому не поважає Галкіна і Пугачову: «Пристосуванці та імпотенти!»

Олексій Суханов назвав причину, чому не поважає Галкіна і Пугачову: «Пристосуванці та імпотенти!»

«Помстилися за Кузю» — ЗСУ ліквідували окупанта, який кілька тижнів знімав на відео катування над домашньою твариною