in

Важила менше кілограма: найменша у світі дівчинка Шарлотта Горсайд відзначила 16-й День народження

Шарлотта Горсайд з’явилася на світ у звичайній англійській родині в 2007 році. Після пологів лікарі були вражені виглядом дівчинки — її вага була менше одного кілограма, і мало хто вірив у те, що крихітці вдасться вижити.

Незважаючи на мініатюрні розміри, Шарлотта виявилася сильною дитиною з волею до життя і нещодавно відзначила шістнадцятиріччя. «Нам казали, що вона схожа на порцелянову ляльку, немовля в колясці, і люди досі називають її Дюймовочкою, що мене дратує, бо вона не дитина» — розповідає мама дівчинки.

Зріст дівчинки при народженні становив 25 сантиметрів

Шарлотта страждає рідкісним різновидом карликовості, відомого як примордіальний нанізм. Її батьки є носіями виключно рідкісного гена, який успадкувала їх молодша дочка. Інші їхні діти народилися і ростуть здоровими.

Шарлотта навчалася у звичайній школі в Східному Йорці, щоправда її навчання супроводжував персональний наставник. Незважаючи на те, що при примордіальному нанизмі спостерігаються затримки у психічному розвитку, коли дівчинці виповнилося 6 років Шарлотти працівники школи визначили, що вона відповідає рівню розвитку трирічної дитини і назвали це дуже непоганим результатом. Зараз Шарлотта відмінниця в школі, любить спілкуватися з однолітками і користується надзвичайною популярністю.

Шарлотта з батьками

Згадуючи перші дні після народження доньки, батьки Шарлотти описують їх як надзвичайно складні, сповнені постійного страху за її життя. Їхня донька була настільки ніжною, що вони навіть не могли її підняти.

«При першій зустрічі з нею люди бояться, що вона може ‘зламатися’, варто їм тільки доторкнутися до неї. Але вона ще та задира, яка не може ні секунди всидіти на місці», — розказує мама дівчинки.

Зараз Шарлотта веде максимально нормальний спосіб життя. Вона бере участь у сімейних прогулянках верхи та відвідує школу. Коли дівчинці виповнилося два роки, про неї зняли документальний фільм, який переглянули мільйони людей по всьому світу. Тепер за історією найменшої дівчинки стежать у різних куточках земної кулі.

Читайте також: «Багато хто думає, що я дитина» — як виглядає найменша зірка фільмів для дорослих зі зростом 106 см

«Немає таких грошей» — зрадниця Таїсія Повалій виставила себе жебрачкою та поскаржилася на бідність в Росії

Три знака Зодіаку чекає великий успіх цих вихідних