in

«Спілкуйтеся на українській мові, надихайте її життям» — відомий ведучий родом із РФ розчулив зверненням до українців

Відомий телеведучий та автор соціального проєкту «Говорить вся країна», який транслюється на телеканалі «1+1», Олексій Суханов, висловив свої міркування щодо української мови.

Варто зазначити, що журналіст родом із Росії, але коли РФ у 2014 році розв’язала війну на Донбасі, Суханов прийняв рішення розірвати усі зв’язки з країною-агресоркою та остаточно переїхав жити до України. А вже у 2022 році отримав українське громадянство та офіційно став українцем. У ведучого на Батьківщині залишилися родичі, зокрема й мама, але відносини він з ним не підтримує, адже вони повелися на російську пропаганду та не вірять йому.

Суханов у 2014 році розірвав усі зв’язки з РФ

У своєму останньому посту в Інстаграм Олексій закликав українців вивчати рідну мову, адже за його словами, ця мова лікувальна та саме вона повертає сенс життя та відчуття того, що ти людина у своїй країні. Він зауважив, що не варто звертати уваги на тих осіб, які насміхаються з цієї мови та цькують патріотів своєї держави.

«Вчіть українську, спілкуйтеся українською, надихаючи її життям. Не звертайте уваги на безглузді жарти, тому що сміятися з тих, хто прагне, можуть тільки безглузді. Українська — найкрутіше щеплення в парі з включеним мозком, щоб зацементувати в собі людину «, — написав ведучий.

Суханов закликав вивчати українську мову

Читайте також: «Вас е*ать не должно, каким образом выехал» — блогерка Корячка, яка називала ЗСУ «мясом», разом з чоловіком показалися закордоном

«Вас е*ать не должно, каким образом выехал» — блогерка Корячка, яка називала ЗСУ «мясом», разом з чоловіком показалися закордоном

«Я б не пішов!» — Волошин категорично виступив проти мобілізації блогерів