in

Божа кара існує: в Росії ще одне місто йде під воду

В Алтайський край Росії прийшла масштабна весняна повінь і деякі населені пункти потерпають від стихійного лиха.

З приходом різкого весняного тепла та таненням снігів, в річках різко піднявся рівень води, що призвело до її виходу з берегів. Це призвело до прорвання земляних дамб, а мости почало зносити величезними шматками льоду. Першими на собі це відчули міста Орськ та Оренбург, а слідом за ними вода добирається до Томська та Кургана. Перед тим у регіоні підривали кригу, але видимих результатів це не дало — місто продовжує накривати водою.

Наразі паводок накрив дороги і кілька десятків будинків у селах, які розташовані неподалік від обласного центру. Вода продовжує підніматися і вже три населені пункти відрізані від міста.

Льодохід на річці Томь

В регіоні з 30 березня ввели режим надзвичайної ситуації. МНС евакуює людей та домашню худобу.

МНС Росії евакуює людей та тварин
МНС Росії евакуює людей та тварин

Ситуацію погіршує дощ. Губернатор Вадим Шумков звернувся до місцевого населення з проханням зібрати найнеобхідніші речі та документи і евакуюватися.

Також він повідомив, що в населених пунктах відключать електроенергію і ці села просто будуть відрізані від цивілізації і, аби врятуватися — доведеться пливти лише на човнах.

Однак місцеві жителі заявили, що не залишать своїх будинків, а будуть обороняти від мародерів. Як повідомляли російські журналісти, в спорожнілих будинках міста Орськ почали атакувати мародери.

«Ми не виїдемо з будинків — мародери! Ми будемо до останнього. Вони кажуть: «Евакуюйтеся». Тільки в нас розтягують усе, нахабно залазять! «Красное и белое» обікрали, у будинки залізли з човників, просто обкрадають будинки», — зізналася одна із мешканок Орська.

Обрив насипної дамби поряд із Комунальним мостом

Читайте також: Камалія після резонансу із закривавленими фото висловилася про колишнього чоловіка

«Кохана, з твоїм днем!» — Галкін ніжно привітав Пугачову з ювілеєм та показав її свіже фото

Ігор Ніколаєв привітав Пугачову з ювілеєм та показав архівне фото з нею