in

В Києві встановили найбільший в Україні мурал Валерію Залужному

В Києві у Святошинському районі на вулиці Михайла Котельника, 51 встановили найбільший мурал в Україні із зображенням українського воєначальника, екс-головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Нагадаємо, 8 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про відставку Головнокомандувача ЗСУ. 50-річний генерал Залужний очолював ЗСУ із 27 липня 2021 року.  Натомість на цю посаду призначено командувача Сухопутних військ ЗСУ 58-річного генерала-полковника Олександра Сирського. В той же час Валерія Залужного керівництво держави погодило на посаду посла України у Великобританії. Нещодавно, журналістка показала, як наразі виглядає Залужний.

Про встановлення муралу сповістила на своїй сторінці керівниця проєкту Євгенія Фуллен. Головним автором малюнка, розміри якого сягають понад 120 м², є митець Валерій Кучер. На його створення команда витратила близько 13 годин.

Мурал Валерію Залужному в Києві

«Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким ми все робимо! У Києві створили найбільший мурал Валерія Залужного в Україні! Головний митець муралу – Євгеній Кучер (самий Кучерявий). Валерій Залужний – для мене особисто символ незламності українського духу! Попри надскладні часи та війну – він надихає та мотивує своїм характером та вірою в Україну!», — написала Фуллен.

Мурал Валерію Залужному

Головний художник муралу заявив, що не можна забувати історію і тих, «завдяки кому ми змогли переживати цю історію».

«Мистецтво дуже впливає на розвиток культури та настрої в соціумі. Як частину цієї течії я відчуваю обов’язок висвітлювати важливе. Озвучувати та показувати голос з вулиць. Незважаючи на те, що в Україні стріт-арт-культуру недооцінюють, я вважаю, що саме вона задає напрямок для роздумів» , — поділився Кучер.

Мурал Валерію Залужному

 

Читайте також:  «Яке ваше діло? За собою стежте!»: Кошовий зізнався, що його діти не пов’язують майбутнє з Україною

Легкоатлетка Марина Бех-Романчук похизувалася рельєфним тілом на португальському пляжі

«Просимо командирів відпустити на зйомки» — Кошовий заявив, що його колега Пікалов служить у ЗСУ