in

«Одружилися за розрахунком…а потім була зрада», — вдівець Ніни Матвієнко вперше назвав причину їхнього розлучення після 50 років шлюбу

Ніна Матвієнко, легендарна українська співачка, та Петро Гончар, художник та директор музею, прожили разом 50 років.

Через рік після смерті артистки її вдівець став гостем авторської програми «Говорить Україна» Олексія Суханова. У студії 75-річний чоловік поділився спогадами про те, як починалися їхні стосунки та зізнався, що завоювати серце красуні йому вдалося важко. За словами Гончара, тоді, 1971 року, вони одружилися за розрахунком.

«Одружувалися ми з розрахунку. Так, закохалися одне в одного, а весілля відбулося за розрахунком. У хорі давали квартири. Я якраз прийшов у відпустку з армії, а вона каже, що тут така ситуація, хочеш – одружись», – поділився гість студії.

Весілля Ніни Матвієнко та Петра Гончара

В останні роки їхні стосунки почали згасати. У листопаді 2021 року стало відомо, що подружжя роз’їхалося. Петро Гончар зізнався, що це було його рішення, і він називав його егоїстичним. Вони жили окремо: Ніна — з дочкою Тонею та її сім’єю, а Петро — на дачі. Ніна Митрофанівна зізнавалася, що у їхніх стосунках не було душевного тепла та розуміння, і вона почувала себе тим, хто завжди забезпечував сім’ю.

Ніна Матвієнко та Петро Гончар

«Коли все було зроблено – діти є, виросли, з’явилися онуки, є де жити, за що жити, я ухвалив таке рішення. Вона це зрозуміла. Я просто егоїстично це зробив, звісно, ​​егоїстично. Я вибачався. Перші роки ми, можливо, конфліктували на цьому рівні, а потім упокорилися і спілкувалися», — розповів Петро Гончар.

Ніна Матвієнко та Петро Гончар

Петро Гончар погодився, що його звільнення можна вважати зрадою, оскільки він фактично залишив сім’ю. Хоча подружжя офіційно не оформляло розлучення, їхній шлюб фактично розпався. «Я лише потім зрозумів, що для неї це був біль. Тут можна говорити про зраду, бо коли ти пішов, то це вже зрада», — розповів вдівець.

Після смерті Ніни Матвієнко 8 жовтня 2023 року Петро Гончар повернувся жити в будинок дочки, де вони знову живуть разом як сім’я.

Читайте також.8-річна онучка Ніни Матвієнко повторила долю своєї мами

«Зібрали новий батальйон добровольців»: ТЦК у Києві влаштувало облаву на відвідувачів концерту “Океану Ельзи”

«Мамо, я відпускаю … помирайте!» — син-ченець Ніни Матвієнко розповів про останню зустріч із мамою у лікарні