in

Найкраща подруга Ніни Матвієнко вразила подробицями їхньої останньої зустрічі та розповіла, чому досі не ходила до неї на цвинтар

Легендарна українська співачка Ніна Матвієнко левову частину свого творчого життя провела у складі тріо «Золоті ключі».

Разом із Ніною Митрофанівною у групі співали Валентина Ковальська та Марія Миколайчук. Нині живими залишилася лише 77-річна Валентина Ковальська. З нагоди роковин від дня смерті Ніни Матвієнко, вона зважилася дати рідкісне інтерв’ю одному з вітчизняних видань.

Тріо «Золоті ключі»

«Дівчата – це були два мої крила. І 2023 забрав обидва», — насилу стримувала емоції співачка, згадуючи важкі втрати. Марія Миколайчук пішла з життя у лютому, після тривалої хвороби — останнім часом вона важко пересувалася, і на останньому концерті тріо у 2018 році на честь 50-річчя колективу вона співала сидячи.

Валентина Ковальська у гостях у Марічки Миколайчук

«Востаннє ми бачилися з Ніною у червні минулого року. Їздили разом на урочисті заходи, присвячені дню народження Івана Миколайчука на Буковину… Жили у готелі у Чернівцях. Про що говорили? Про життя якісь спільні сторінки згадували. Хіба ми думали, що це остання зустріч? Потім я ще залишалася, а Ніна мала їхати додому. І коли ми прощалися, то чомусь заплакала. Каже: «Дякую тобі, Валюшко». І поїхала. А вже у липні я дізналася, що вона потрапила до лікарні, перенесла дві операції…», – розповіла Валентина Ковальська.

Валентина Ковальська та Ніна Матвієнко виступають у Чернівцях

Подруга розповіла, що постійно підтримувала зв’язок із Ніною Митрофанівною, коли та лежала у лікарні. Вони листувалися, обмінювалися фотографіями. На пропозицію Валентини приїхати Ніна Матвієнко відповідала відмовою — не хотіла, щоб її бачили хворою.

«Золоті ключі»

«З нею поряд весь час були лише рідні. А якось вона мені надіслала фото: вся у білому, у кріслі – дуже гарна. Написала, що їй трохи легше, мовляв, можу вже сидіти. Я відповідаю: Ти не тільки сидіти, скоро літатимеш на крилах пісні. Більше повідомлень від неї не надходило… А 8 жовтня відкриваю Facebook та бачу повідомлення Тоні про те, що мами не стало. Ви не уявляєте, який я мав шок», — поділилася важкими спогадами Валентина Ковальська.

Тріо «Золоті ключі»

Валентина Павлівна зізналася, що досі не була на могилі Ніни Матвієнко. «Я сьогодні схожу на цвинтар – провідаю свою подругу. Знаєте, після похорону я ще не була там жодного разу – не могла наважитися. Здавалося, якщо прийду, то остаточно змирюся з думкою, що Ніни немає», — зізналася Валентина Ковальська.

Читайте також «Одружилися за розрахунком…а потім була зрада», — вдівець Ніни Матвієнко вперше назвав причину їхнього розлучення після 50 років шлюбу

«Ми приємно шоковані»: Євген Кот замилував фото з крихітною донечкою та розповів про її характер

Яблучний, смачний зефір як з дитинства, що тане у роті. Простий рецепт, такий зефір виходить у всіх