in

«На війні не буває «поза»!» — Святослав Вакарчук дав відверте інтерв’ю в якому розповів, чому не вважає громадян РФ ворогами

Фронтмен гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук висловився про бойкот російської культури та назвав громадян РФ, котрих не вважає ворогами. Повагу в українця викликають ті росіяни, які відкрито виступили проти путінського режиму.

Артист вважає, що провоєнна та мовчазна позиція мають бути засуджені, а бажання перемоги для України – похвально. Такий коментар пролунав у його інтервʼю DW.

«На війні світ чорно-білий. На війні не буває «поза». А мовчати – це теж мовчазна підтримка ворога, і тоді ти частина ворога, і тоді моє ставлення до тебе, як до ворога. І тут не може бути жодних компромісів щодо того, що хтось там поза політикою: мистецтво чи спорт», – пояснив Вакарчук.

Співак вважає, що свідома людина не ігноруватиме геноцид та тероризм в України, заявляючи: «Я тут ні до чого». Таких байдужих громадян РФ, сказав українець, потрібно засуджувати на рівні з затятими прихильниками Кремля.

Утім, росіяни, які відкрито виступили проти режиму та побажали перемоги Україні заслужили на повагу Святослава Вакарчука.

«Разом з тим, я хочу наголосити, що є велика кількість ситуацій, коли ті, хто в Росії – актори, музиканти і так далі – знайшли в собі сили виступити проти того жаху, який відбувається. Вони кажуть: «Ми – не російська держава, ми окремо». Це зовсім інша історія: якщо вони щиро бажають перемоги Україні, тоді їх ворогами вважати не потрібно», – заявив артист.

Він не став відповідати, чи вийшов би на одну сцену з антивоєнно налаштованими громадянами РФ, бо зараз в світі, наголосив співак, потрібно просувати наративи про перемогу України, а не дружбу двох народів.

«Це буде масштабно!» — Великобританія зробила неочікуваний сюрприз для українських біженців

Чому міг зірватись благодійний концерт Джамали у Польщі???