in

Валерій Меладзе «погорів» на допомозі для ЗСУ — Росія розпочала розслідування

У Росії співака Валерія Меладзе підозрюють у фінансовій допомозі ЗСУ.

Як передає низка РосЗМП, генпрокуратура РФ доручила прокуратурі Москви перевірити можливе фінансування артистом Збройних сил України, повідомляють російські пропагандисти із ТАСС з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

З відповідним доносом на Меладзе виступив такий собі Віталій Бородін, який є головою громадської організації «Федеральний проєкт з безпеки та боротьби з корупцією».

За словами Бородіна, Меладзе «неодноразово виступав з критикою» повномасштабної війни, яку рф розв’язала проти України, а також «вимовив гасло українських націоналістів під час корпоративу в ОАЕ».

Зазначимо, що відміна Валерія Меладзе в росії почалася після того, як він під час новорічного корпоративу в ОАЕ відповів на «Слава Україні» від шанувальника – «Героям слава!». Артисту почали скасовувати концерти в країні-терористці.

Також на початку повномасштабного вторгнення Валерій Меладзе записав відеозвернення, у якому наголосив, що Путін напав на Україну: «Ми маємо язик. Кажіть, як є! Путін напав на Україну! На всю Україну! Нам не потрібна Росія! Нас нема від кого рятувати, тільки від Росії!» — казав тоді музикант. Проте за декілька хвилин Меладзе відредагував відео, з якого зникли всі слова про путіна і напад росії на Україну.

А буквально днями Валерій Меладзе втік від українських журналістів, які запитували артиста про його позицію щодо війни рф проти України. Музиканта з дружиною Альбіною Джанабаєвою, у компанії дружини російського замміністра заскочили під час відпочинку на французькому курорті Куршевель. Українські журналісти поцікавилися, як Меладзе відпочивається у Куршевелі, поки росія бомбить Україну. Меладзе злякався, попросив вимкнути камеру і почав тікати.

Зі зброєю в руках: на фронті загинув український художник Антон Дербілов

Софія Ротару вперше звернулась до українців на рідній мові