in

«Стала воїном за народ України!» — Олена Зеленська увійшла до топ-100 найвпливовіших людей світу

Ім’я першої леді України, подружжя президента Володимира Зеленського увійшло до списку ста найвпливовіших людей планети 2023 року за версією американського видання Time.

Окрім Олени Володимирівної до почесного списку увійшла також нобелівська лауреат, українська правозахисниця Олександра Матвійчук. Обидві наші співвітчизниці представлені у журналі у категорії «Лідери». Також у цій категорії цього року значаться імена Джо Байдена, Олафа Шольца та інших світових лідерів.

Представляючи Олену Зеленську, її колега, дружина президента США Джилл Байден відзначила: «Олена Зеленська не очікувала, що стане воїном за народ України, але вона відповіла на цей виклик із беззавітною мужністю. Вона могла забрати свою родину та втекти. Яка мати почала б її звинувачувати? Але вона залишається … Вона залишається, щоб показати всьому світу, що серце і надія можуть змусити навіть найбільшого тирана здаватися маленьким. Вона залишається заради своїх дітей — заради їхнього майбутнього та майбутнього всіх українців».

Фото: Time

Зазначимо, минулого року, коли Україна постала перед повномасштабним вторгненням військ РФ, президент Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною року за версією журналу Time, випередивши за кількістю голосів Ілона Маска та Бориса Джонсона.

«З Днем Народження, Епоха!» – Максим Галкін показав зворушливе відео в честь 74-річчя Примадонни

«Розкутість їй до лиця!» — Дружина народного депутата Ганна Саліванчук поманила пишним бюстом, який «випадав» із бюстгальтера