in

«Зреклася своєї землі, то співай «Калинку-малинку» — народна артистка України Інеса Братущик вважає, що зрадниця Таїсія Повалій немає права на українські пісні

Співачка родом із Київської області Таїсія Повалій назавжди закріпила за собою статус зрадниці, коли відкрито освідчувалась Росії у коханні та вихваляла дії диктатора Володимира Путіна. Але більш цинічними варто вважати ті моменти, коли продажна артистка виконувала українські пісні в Кремлі та на різних пропагандистських майданчиках. Таку низьку поведінку прокоментувала народна артистка України Інеса Братущик.

Співачка вважає, що Повалій не має жодного права виконувати українські пісні. Вона стала черговим рупором Кремля, який відповідає за просування в маси наративу про «братні народи». Своїми думками Братущик поділилася в інтерв’ю «Главкому».

Вона нагадала, як путіністка виконувала легендарну «Червону руту» на пропагандистському каналі новорічної ночі, коли Росія вкотре атакувала українські міста своїми ракетами.

При цьому Братущик зазначає, що вважає Повалій талановитою співачкою. Проте її цинічна зрадницька позиція повністю нівелює цей талант.

«Я не маю звички обговорювати колег і намагаюся не говорити про них поганого. Але я не можу назвати колегами зрадників. Не можу заперечувати, що Тая Повалій – талановита співачка. Як і те, що Бог, українська земля та українська мама дали їй цей співочий дар. Але досі вона виходить на сцену в Росії і співає «Червону руту». Скажіть, будь ласка, з якими очима? Якщо ти вже зреклася своєї землі, то співай «Калинку-малинку»! Не виконуй те, на що ти вже не маєш права», – висловилася Братущик.

Нагадаємо, минулого року 16 квітня Повалій виступила на сцені Кремля зі своїми російськими колегами-путіністами Миколою Басковим та Стасом Михайловим. Там же 9 травня вона заспівала «Пісню про рушник» українською мовою, оточена георгіївськими стрічками та радянською символікою.

У день терористичного ракетного удару по Вінниці українка цинічно заспівала на «Слов’янському базарі» у Білорусі українську пісню «Верба», текст якої написав легендарний український поет Юрій Рибчинський. Мовчазна позиція Повалій грала на руку російським пропагандистам, адже вона на своїх концертах просувала в маси ідею «єдності» та «братських народів».

А в новорічну ніч, коли окупанти знову випустили ракети  по мирних українських містах, на росТБ показали, як Повалій співає «Червону руту».

«Наживають собі кошти» — Слава Дьомін розповів, як в київському ресторані офіціантка «поцупила» у нього гроші

«Зробили мене популярним» — український співак Макс Барський розповів, чому співає російські пісні на благодійних концертах