in

Анастасія Приходько представляла Росію на Євробаченні, а ALEKSEEV виступив від Білорусіїї: як українці завойовували славу

Наразі ця ситуація видається неможливою, але у 2009 році на Євробаченні від Росії виступала українська співачка Анастасія Приходько. Ба більше, вона співала пісню з україномовним приспівом, яка спочатку була повністю українською. Однак, Приходько не єдина артистка з України, яка представляла на міжнародній вокальній арені іншу країну.

Напередодні грандіозного фіналу Євробачення-2023, який відбудеться 13 травня у Ліверпулі від імені України, ми вирішили згадати таких українських музикантів. Вони намагалися завоювати кришталевий мікрофон для іншої країни, але нікому з них так і не вдалося.

Анастасія Приходько представляла Росію з піснею «Мамо» у 2009 році

Кар’єра виконавиці з Києва розпочалася саме у РФ. Там вона перемогла у сьомому сезоні російської «Фабрики зірок», після чого підписала контракт із Костянтином Меладзе. Однак у 2009 році Приходько мала намір представляти на Євробаченні, яке, до речі, проходило в Москві, саме Україну. Співачка брала участь у національному відборі із повністю україномовною композицією «Мамо», але все обернулося гучним скандалом. Так, захищати честь України відправили Світлану Лободу, а Приходько вирушила до Москви як «своя».

Куплети пісні «Мамо» стали російськомовними, а от приспів співачка вирішила не перекладати, залишивши мовою оригіналу. Тільки вдумайтеся: українка у Москві представляла нинішню країну-терористку на Євробаченні з російсько-українською піснею. Тоді Приходько посіла 11 місце.

Едуард Романюта представляв Молдову з піснею I Want Your Love у 2015 році

Якщо ви пам’ятаєте, 2015 року Україна відмовилася від участі в Євробаченні, оскільки Росія розв’язала на сході нашої країни війну, а перед цим анексувала Крим. Співак із Тернополя Едуард Романюта дуже хотів виступити на конкурсі, тож вирушив на національний відбір до Молдови. Запального хлопця оцінили журі та глядачі, тож саме українцю доручили представляти країну на вокальній битві у Відні, Австрія. Проте очікувань Романюта не виправдав. Виступивши у першому півфіналі під першим номером, він не пройшов у наступний тур.

ALEKSEEV представляв Білорусь із піснею Forever у 2018 році

Микита Алексєєв, який зараз виступає під псевдонімом ALEKSEEV, є півфіналістом проєкту «Голос країни», у його репертуарі чимало хітів: «Пьяное солнце», «Океанами стали», «Снов осколки», «А я пливу»  та інші. Проте амбітному музикантові хотілося підкорити ще сцену Євробачення. Так він вирушив на нацвідбір до Мінська, здобув там перемогу, а потім поїхав до Лісабона, Португалії, де й проходило грандіозне шоу.

У 2018-му ALEKSEEV тепло відгукувався про Білорусь і казав, що у нього там дуже багато шанувальників. Однак у фінал виконавець так і не потрапив. Продемонструвавши у першому півфіналі ліричний номер, він не набрав необхідної кількості балів, аби пройти далі.

«Трансвестит і телевізійний ватник» — Анжеліка Рудницька потрапила у скандал, обізвавши травесті-діву Монро

Тіна Кароль прибула до Ліверпуля та показала останні приготування перед виступом