in

«Вам не стидно?!» — «Паша Мерседес» обурився, почувши новий запобіжний захід до1 липня

Митрополиту Української православної церкви МП, колишньому наміснику Києво-Печерської лаври Павлу Лебідю, більш відомому як «Паша Мерседес», продовжили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Відповідне рішення ухвалили судді Соломʼянського районного суду міста Києва. Вони продовжили цілодобовий домашній арешт до 1 липня із зобов’язанням носити браслет.

«Просимо до 1 липня продовжити домашній арешт, за підозрою Петра Лебідя, у виправдовуванні збройної агресії (Росії — ред.) і принижуванні громадян у зв‘язку з релігійними переконаннями. Досудове розслідування триває, під час слідчих дій, встановлено, що може впливати на свідків», — сказав у клопотанні прокурор Євген Завістовський.

Митрополит відреагував на клопотання прокурора і слідчого СБУ дуже бурно: «Вам не стидно, що ви пишете? Одному і другому», — зауважив він.

Під час засідання 29 травня колишній намісник Лаври заперечував зв’язки з Московським патріархатом, а також висловлював обурення через прізвисько «Паша Мерседес».

«Те, що нам приліпили прокурори Московський патріархат, і те, що я розпалюю ворожнечу — неправда. Ми ісповідуємо миролюбство. Я не згідний з прокурором. Я за два місяці нічого не порушував. Я за державу вболіваю, хочу закінчення російської агресії. На основі чого мені приписують запобіжний захід? Я зрозумів, що це політичне (питання — ред.)», — обурився підозрюваний.

Зазначається, що адвокат Олег Поваляєв просив викликати «так званих потерпілих», але клопотання суддя відхилила, посилаючись, що такі заходи проводять під час судового процесу. Інший адвокат, Микита Чекман, просив у суду призначити запобіжний захід у вигляді особистого зобов‘язання, а також зняти із митрополита електронний браслет з огляду на нібито стан здоров’я Павла.

«Він має бездоганну репутацію, його зусиллями відбудовано монастир. Цілодобовий домашній арешт прирівнюється до тримання під вартою. Підстав для продовження немає», — стверджував Чекман.

Скорпіони — озолотяться, а овни опиняться в центрі скандалу: гороскоп на 29 травня

Скорпіонів очікує пристасть, а водоліїв — відверта розмова: гороскоп на 30 травня