in

Лукашенко готував армію до нападу на Україну, але план провалився — боєць ЗСУ

Диктатор підконтрольної країні-агресору Росії республіки Білорусь Олександр Лукашенко був готовий у грудні 2022 року відправити свою армію воювати проти України. Однак білоруські військовослужбовці, всупереч погрозам, відмовилися воювати, і довели, що війська не готові до війни. Про це заявив представник Об’єднаного перехідного кабінету з оборони та нацбезпеки Демократичної Білорусі та засновник білоруської десантно-штурмової групи у складі ЗСУ Валерій Сахащик.

В ефірі Еспресо він розповів про те, що наприкінці грудня минулого року всі боєздатні військові підрозділи білоруської армії вже перебували на кордоні. Режим намагався залякати армію РБ, а військовослужбовці ставили багато питань про те, чому український народ раптом став «ворожим».

«Військовослужбовці почали рух знизу, почали задавати велику кількість питань командуванню, чому вони повинні йти в Україну, чому це раптом український народ став нашим ворогом. Міноборони спробувало залякати військових — нічого не вийшло», — сказав Сахащик.

За його словами, білоруське КДБ тиждень шантажувало і лякало військових, але марно. Мінську було доведено, що війська Білорусі не готові до війни, тому наказу про напад на Україну керівництво республіки так і не віддало.

«Довели вищому керівництву, що білоруська армія не готова до ведення бойових дій в Україні, тому наказ не було віддано», — підкреслив Валерій Сахащик.

Порошенко привіз допомогу у затоплений Херсон (фото)

Камалія несподівано оголила стрункі ніжки та викликала захоплення у фанатів